GAZİANTEP'te aralarında husumet bulunan akraba komşular arasında birbirlerine 'laf atma' nedeniyle çıkan, tüfek, taş ve sopaların da kullanıldığı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Olay, dün gece Perilikaya Mahallesi'nde meydana geldi. Akraba ve komşu olan Şaban Danabaş ile Hasan Özdemir, karşılaştıkları sokakta birbirlerine, aralarındaki geçmişe dayanan husumetle ilgili laf attı. İkili arasında başlayan sözlü tartışma, diğer aile bireylerinin de katılmasıyla birlikte tüfek, sopa ve taşların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada 56 yaşındaki Hasan Özdemir, evinden aldığı av tüfeğiyle hasımlarına ateş açtı. 54 yaşındaki Şaban Danabaş ile eşi 48 yaşındaki Fatma Danabaş tüfekten çıkan saçmalarla, Ahmet Özcan ise darbe sonucu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis tarafları ayırıp kavgayı sonlandırırken, sağlık görevlileri ise yaralıları ambulanslarla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırdı.
Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Şaban Danabaş, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Danabaş'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken olay yerinde delil toplayan polis, suç aletlerine el koyup Hasan Özdemir ve oğlu Mehmet Özdemir'i gözaltına aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.