MEHMET TIRPAN

Sivas’tan kutsal topraklara giden 150 hacı adayı dualarla uğurlandı. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kutsal topraklara gitmek adına buluşan hacı adayları için İl Müftülüğünce uğurlama programı düzenlendi. Progama Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Müftüsü Remzi Pehlivan ve çok sayısa hacı adaylarının yakınları katıldı.

Gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, “Sizler Sivas’ın elçileri olarak kutsal topraklara gidiyorsunuz. Özelde Sivas’ı genelde Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Cenabı Allah (CC) haccınızı kabul etsin inşallah. Milyonlarca insanın arasından rabbim sizlere haccı nasip etti. İslamın 5 şartından birisi olan hac ibadetini yerine getirmeye gidiyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin.”  dedi.

Hac görevini yerine getirecek hacı adaylarına kutsal topraklara vardıklarında bol bol ibadet ederek dua etmelerini isteyen Pehlivan, “Mübarek yolculuğun, muazzez yolcuları. Milyonlarca insanın arasından Rabbim sizleri evine çağırdı, sizlere haccı nasip etti. İslam’ın beş esasından birisi olan Hac ibadetini yapmaya gidiyorsunuz. Allan yolunuzu açık etsin. Güle güle gidin, salimen gidin, ğanimen dönün inşallah. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) de Hadisi Şeriflerinde: “ Hac ve Umre yapanlar Allah’a gönderilmiş elçilerdir. Dua ettiklerinde duaları kabul edilir, Allahtan bir şey istediklerinde kendilerine verilir.” buyurmaktadır. O halde bol bol dua ediniz. Kendinize, ailenize, bizlere, ülkemize ve tüm İslam âlemine dua ediniz. Allah dualarınızı kabul eylesin. Ne mutlu sizlere ki, ülkemizin temsilcileri olarak Allah’ın elçileri sıfatıyla kutsal topraklara gidiyorsunuz. Allah’ın misafiri olarak Allah’ın evi dediğimiz Kâbe’ye gidiyorsunuz. Vahyin nazil olduğu, Allah Rasulünün ve ashabının hayatının geçtiği, İslam’ın ilk mücadelesinin verildiği ve tüm dünyaya yayıldığı mübarek topraklara gidiyorsunuz. Peygamber Efendimizin hicret ettiği, dinimizi yaymak için savaşların yapıldığı, Hz. Hamza gibi, Mus’ab bin Umeyr gibi şehitlerin verildiği, Peygamber Efendimizin mescidinin ve kabri şerifinin bulunduğu, binlerce hatırayı içinde barındıran Peygamber şehri Medine-i Münevvere’ ye Hz. Peygamberin misafiri olmaya gidiyorsunuz. “Vefatımdan sonra beni ziyaret edene sağlığımda ziyaret etmiş gibidir.” buyuruyor Allah Rasulü, o halde hayatında nasıl saygı gösterilmesi gerekiyorsa, Medine-i Münevverede bulunduğunuz sürece aynı saygıyı göstermeyi ihmal etmeyiniz. Dünyanın dört bir tarafından gelen Müslüman kardeşlerinizle aynı mekanlarda aynı ibadetleri yapacak, İslam kardeşliğinin hazzını, mutluluğunu yaşayacaksınız. Oralarda göğsünüzdeki ay-yıldızlı bayrağımızla ülkemizi temsil edeceksiniz. Ecdadımız asırlarca o kutsal beldelere hizmet ettiler. Rabbim bizlere onlara layık nesiller olmayı nasip eylesin. Hacının en büyük sermayesi sabırdır, sabrı kuşanınız. Kutsal beldelere gidiyorsunuz, insan kalbini kırmak Kâbeyi yıkmaktan daha kötü görülmüştür, öyleyse kimsenin kalbini kırmayınız. Hac meşakkatli bir ibadet, büyük bir organizasyon. Bu yolculuğun huzurlu ve istenilen bir şekilde geçmesi için görevlilerin söylediklerin iyi dinlemeli ve yerine getirmeliyiz. İstenilen saatte istenilen yere gitmezsek, kafilede bulunan 150-200 kişinin bizi bekleyeceğini ve bunun da kul hakkı olacağını unutmayalım. Öyleyse kul hakkına girmemek için görevlileri iyi dinleyelim ve sözlerini vaktinde yerine getirelim.  Allahü Teâla yolunuzu açık etsin. Her türlü kaza ve belalardan muhafaza eylesin. Sâlimen gidip ğânimen dönmeyi ve sevdiklerinize kavuşmayı nasip eylesin. Gidişiniz güle güle, gelişiniz güle güle, her işiniz güle güle olsun. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun."

VALİ DR. YILMAZ ŞİMŞEK, “ALLAH İBADETİNİZİ KABUL ETSİN”

Vali Dr. Yılmaz Şimsek de çok anlamlı bir uğurlama programında bir arada olmaktan oldukça mutluyum. Hacı adaylarımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Yaklaşık 2 yıldır pandemi nedeniyle ara verilen hac ibadetini tekrar başlatıyoruz. Sizleri kutsal topraklara uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. Kıymetli hacı adaylarımız size hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah ibadetinizi kabul etsin. Rabbim şimdiden size hayırlı ibadetler nasip etsin inşallah. Hac ibadeti gerek dinimizde gerekse kültürümüzde çok önemli. İslamın şartlarından olan ibadetimizi gerçekleştirmek üzere sizlerde yola çıktınız. Buradan kutsal topraklara gideceksiniz. Kutsal mekanlarımızda ibadetinizi gerçekleştireceksiniz. İbadet etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacaksınız. Dünyanıın her bir tarafından hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara giden müslüman kardeşlerimizle ibadet edeceksiniz. Sizlerden ricamız kutsal topraklarda dua ederken ülkemize, milletimize ve bizlere de dua adin. Dualarınıza bizleri de katın. Mübarek yolculuğunuz sizlere hayırlar getirsin. Hepinize jhayırlı yolculuklar dileyerek hepiniz Allah’a emanet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ BİLGİN, “DUALARINIZIN İÇİNE BİZLERİ DE KATIN”

Belediye Başkan'ı Hilmi Bilgin ise, “Bugün kutsal ve hayırlı bir yolculuğun uğurlama töreninde sizlerle birlikteyiz. 2020- 2021 yılında maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle tüm hayatımızı etkilediği gibi hac ibadetimizi etkiledi ve hacca gitmek isteyen hemşerilerimiz 2 yıl boyunca hac ibadetini yapamadılar. Allaha şükürler olsun hayatın normale dönmesiyle birlikte bu ibadeti yapmak üzere niyet eden hemşerilerimizi kutsal topraklara yolcu ettik. Tüm hacı adaylarımızın niyetlerine göre ibadetlerini Allah kabul etsin diyorum. Rabbim sağlıklı ve sihhatli bir şekilde gidip gelmeyi nasip eylesin. Ülkemiz için insanlık için tüm Ümmeti Muhammed için hacı adaylarımızdan dua bekliyoruz. Dualarınızın içine bizleri de katın. Hepiniz Allah’a emanet olun”  şeklinde konuştu.