MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, TÜRASAŞ ve Kangal Termik Santraline alınacak işçilerin alımı konusunda torpil iddialarının olduğunu, siyasilerin bu işlerden uzak durması gerektiğini söyledi.

Hakkı olmadığı hâlde bir kişinin torpille işe yerleştirilmesinin doğru olmadığının altını çizen Başkan İnce, “İnsanları ayrıştırmayın, ötekileştirmeyin ve siyasi ayrımcılık yapmayın. Yıllardır insanlara iş aş ve yardım vaat ettiniz. İnsanların ümitleri ile oynadınız. Araya sürekli birilerini sokarak, birilerinin yakınlarını işe aldırdınız. Bu durum gerçekten o işi hak edene karşı bir zulümdür. Dolayısıyla bir kul hakkıdır. Kul hakkına girmeyin” dedi.

İnsanların artık umutlarıyla oynanmaması gerektiğinin altını çizen Başkan İnce, “Bazı siyasiler sürekli dinimizi kullanarak siyaset yapıyor. Haktan, adaletten ve hukuktan bahsediyorlar. Dönüyoruz bakıyoruz söyledikleri ile yaptıkları arasında ciddi çelişkiler var. Bu insanlar dönüyorlar torpille işe birilerini aldırıyorlar. Gittikçe yaygınlaşan torpil sorunu neredeyse en alt kademelere bile inmiş durumda. İnsanlar artık normal fabrikalara girerken bile torpil arar oldu. Bir tarafta hayat pahalılığı, işsizlik, yetersiz istihdam ve güvencesiz işlerle mücadele eden insanlar varken; diğer tarafta hak etmediği pozisyona gelip, fazla emek harcamadan doyurucu ücretler alan insanların var olması bu ülkenin geldiği durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu ülkede yaşayan insanlar artık siyasi görüşlerine göre değil de yeteneklerine göre işe alınmalı. İşçi alımları birilerinin fabrikalara veya kurumlara vermiş oldu listeye göre değil de kura çekilerek belirlenmeli. İnsanların umutları ile oynamayın. Bu milleti yıllarca oyaladınız ve vaatlerde bulundunuz. Artık insanlara vaatler vererek kandırmayın” ifadelerini kullandı.