HANİFE KANAT

Sivas Belediyesi’ne bağlı Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi’nde eğitim gören ve kendi el emeğiyle yaptıkları ürünleri tanıtan hem sanat yapıp hem de vakit geçiren Sivaslı kadınlar üretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik Festivali kapsamında İhramcızade Kültür Merkezi ve Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ile birlikte birden fazla stant açarak yaptıkları çalışmaları vatandaşların beğenisine sundular. Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi’nde yapılan çalışmalar ile ilgili Merkez Başkanı Nursel Karaca bilgi verdi.

Sivas Belediyesi’nin Sivaslı kadınlar için kurduğu 8 Yaşam Merkezinden bir tanesi olduklarını vurgulayan Karaca; “İlimizde yaşayan hanımlara gerek günümüz el işleri gerekse eski Türk el sanatlarını yaşatmak, hanımlarımızın sosyo-kültürel ve sportif faaliyetler de bulunmalarını sağlamak amacı ile ilimizin belirli mahallelerinde uygulamaya koyduğumuz bir proje.” dedi.

Merkez’de yaptıkları çalışmalardan ve faaliyetlerden bahseden Karaca; “Merkezimizde Sosyal ve Kültürel Faaliyetler, El Sanatları, Sportif Faaliyetler, Meslek Edindirme kursları, El İşleri kursları bulunmakta. Aynı zamanda hanımlarımızın ürettikleri ile aile bütçesine katkı sağlamalarını hedefliyoruz ve bir çok kursiyerimiz bizim bu hedefimizi gerçekleştirmekte. Kursiyerlerimiz yaptığımız çalışmalara katılım sağlayarak, günlük yaşamın stresinden uzaklaşıyorlar ve çalışmalarımız bir nevi terapi görevi görüyor.” açıklamasını yaptı.

Yapılan çalışmaları ve üretilen ürünleri sergilemenin kendilerini ve kursiyerleri çok mutlu ettiğini belirten Karaca; “Geçtiğimiz günlerde Gençlik Festivaline katıldık. gençlerimizi sanatla ve yaptığımız çalışmalarla buluşturmak bizim için çok anlamlıydı. Festivale gösterilen ilginin büyük olması nedeniyle sergimizi bir çok kişiye ulaştırma fırsatı bulduk. Ayrıca hanımlarımız yaptıkları ürünleri satma ve sipariş alma imkanı buldular. İnternet üzerinden satış yapa ve hanımlarımızla çalışmak isteyen 3 firmadan olumlu dönüşler aldık. Merkezlerimiz adına festivalin hanımlarımızın yaptıkları ürünlerin ilgi görmesi, sanatsal faaliyetlerimiz hakkında farkındalık oluşturması ve hanımlarımızın aile bütçelerine katkıda bulunmasını sağlaması açısından bizim için pozitif bir durum oldu.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.