MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, barajdaki su seviyesi, şehre verilen suyun içerisinde ağır metallerin olup olmadığı ve ölü bölgeden motorlar aracılığı ile su çekimi sonrasında belediyeye doğan elektrik maliyetleri hakkındaki sorularına henüz cevap alamadıklarını söyledi.

Günümüzde yaşanmaya devam eden su sorunu ile ilgili belediyenin Pusat Özen Barajı’ndan su getirmek haricinde bir planının olup olmadığının kamuoyuna açıklanması gerektiğine vurgu yapan Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, “Şehrimizde sorun olarak devam eden su konusunda atılan adımlar veya atılması planlanan adımlar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz. Şehrin içme suyunu karşılamak adına ölü bölgeden alınan yani barajın dip kısımlarından çekilen suyun ne kadar sağlıklı olup olmadığının da açıklanmasını talep ediyoruz.” dedi.

4 Eylül Barajı’ndaki kayıp kaçak oranının da halkla paylaşılması noktasındaki taleplerini yenileyen Başkan İnce, “Şehrin su ihtiyacı barajdan ve tavra deresinden motorlar yardımıyla çekilen su ile karşılanıyor. Bu durum suyun sertliğini artırıyor ve vatandaşların şikayetlerine neden oluyor. Ayrıca enerji fiyatlarının ciddi derecede arttığı günümüzde bu durumun Belediye’ye ne kadar yük getirdiğinin de bilinmesi gerekiyor. Bu maliyeti düşürecek adımlar atılmamaktadır. 4 Eylül Barajına Hafik Özen Pusat Barajı’ndan su getirilmesi konusunda gelinen son durum nedir. Sivas’ın en önemli sorunları arasında yer alan su sorunun kısa vadede çözülüp çözülmeyeceği, ilerleyen süreçte şehrin su konusunda sorun yaşayıp yaşamayacağı da tam anlamıyla bilinmiyor. Bu sebeple belediyenin şeffaf bir şekilde su sorunu konusunda kamuoyunu acilen bilgilendirmeli. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte su tüketiminin arttığı günümüzde susuz kalmamak adına hemşerilerimiz suyun daha dikkatli kullanılması konusunda uyarılmalı. Aksi halde Tavra Deresi’ndeki su kuyularındaki sular yetersiz kaldığında ve Pusat Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na zamanında su taşınamazsa önümüzdeki günlerde ciddi bir su sorunu ile karşı karşıya kalırız. Kentin mağduriyet yaşamaması için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.