Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1337 %0.13
43,6005 %1.33
Ara
Sivas Memleket YAŞAM HERKESE DESTEK OLUYORLAR

HERKESE DESTEK OLUYORLAR

HANİFE KANAT

Sivas Bedensel, Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçkil, Sivas’ta yaşayan 21 bin engelliye destek olduklarını söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Sivas’ta yaşayan engelli vatandaşların ve ailelerinin her türlü sorunuyla ilgilenmeyi düstur edindiklerini belirten Geçkil; “İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın her birini tanımaya, her birine dokunmaya özen gösteriyoruz. İlimizdeki kurum ve kuruluşlarımızla, hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bizlere gelen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi ailelerimize ve engelli bireylerimize ulaştırıyoruz. Ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

İlimizde vatandaşların engelli bireylere karşı bilinçsiz davranışlar sergilediğine değinen Geçkil; “Engelli bireylerimizin zaten oldukça zor koşullar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bunun yanında birde vatandaşlarımız zorluk çıkarında engelli bireylerimiz içlerine kapanıyorlar. Özellikle trafikte sürücüler yanlarından geçen akülü araç kullanıcısı engelli bireylerimizin üzerine araba sürüyor ve hakaretler yağdırıyor. Toplumun bilinçlendirilmesi adına çalışmalar düzenlenmeli ve şehir içi ulaşımda büyük düzenlemelere gidilmeli.” açıklamasını yaptı.

KİTAP ÇIKARDILAR

Sivas Bedensel, Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçkil, İstanbul Üniversitesi ve Türkiye Ortopedik Engelliler Konfederasyonu işbirliğince hazırlanan Sağlıkta Uygulama Tebliği Gerçekleri Çalıştayı (SUT) hakkında bilgi verdi.

Hazırlanan kitabın amacının Cumhurbaşkanlığı ve yerel yönetimlere seslerini duyurmak olduğunu aktaran Başkan Halil Geçkil; “Engelli bireylerimizin sağlıkta yaşadığı sorunları en üst mevkilere duyurmak ve engelli vatandaşlarımızın hayatını birazda olsa kolaylaştırmak adına böyle bir kitap hazırlandı. Kitabın içerisinde engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak envanterlere sahip olurken yaşadığı zorluklar yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *