HANİFE KANAT

Kafeler Sokağı’nda kaldırıma park edilen araçların vatandaşları mağdur ettiğine ilişkin habere gazetemizde yer vermiştik. Vatandaşların durumdan oldukça şikayetçi olmasına rağmen gerekli önlemler alınmadı.

Kafeler sokağına araç girişinin yasak olmasına rağmen araç sürücüleri araçlarını apartmanların ve kafelerin önüne park etmeye devam ediyor. Kafeler sokağında evi olan vatandaşlar durumdan oldukça rahatsız. Apartman kapılarının önüne park edilen araçlar apartman sakinlerinin binadan çıkmasına engel oluyor. Kafeler sokağında oturan, yüzde 85 engelli bir vatandaş; “Sürekli buraya araba park ediliyor, sürücüleri gördüğümde söylememe rağmen buna devam ediyorlar. Apartmandan çıkarken sorun yaşıyorum, yetkililerin bu duruma bir çözüm üretmesini istiyorum.” dedi.

Kaldırımlara park edilen araçlar sadece apartman sakinlerine değil kafe sahiplerine de sorun yaratıyor. Kaldırım taşlarının deforme olduğunu belirten esnaf; “Araçların kaldırıma park etmesi hem kaldırım taşlarının hasar almasını sağlıyor hem de sokak içerisinde çirkin bir görüntü oluşmasını sağlıyor. Bu duruma bir çözüm getirilmeli.” ifadelerini kullandı.