MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda su sorunu ele alındı. Mevsimsel değişiklikler ve yağışların azalması ile birlikte kentin farklı farklı bölgelerinde su sorunu yaşanmaya devam ediyor. Meclis Başkanı Hakan Akkaş Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Zara İlçesi İğdeli Köyü ile Gemerek İlçesi Durgunsu Köyü, Üçağıl Mezrası ve Eğerci Köylerinin içme kullanma suyu ihtiyacları ve memba tahsisleri konusu görüşüldü.

Konuya ilişkin ilgili komisyonca hazırlanan rapor hakkında Meclis üyeleri de bilgilendirildi. Raporun okunmasının ardından İğdeli köyündeki insanların içme suyu ihtiyacının karşılanması ve hayvanların da su ihtiyaçlarının karşılanması için köye su tahsisi yapılması uygun görüldü. Gemerek İlçesi Durgunsu Köyü Üçağıl Mezrası ve Eğerci Köylerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının giderilmesi ile ilgili söz alan Gemerek Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Dadaloğlu Karakoyun ise, “Eğerci ve Üçağıl Mezrası ile ilgili üç yıldır çalışma yapılıyor. Eğerci’ye aslında hat değişikliği nedeni ile su tahsisi gerekiyor. Bölgede zaten mevcut su var. Hat yenilendiğinden dolayı yeniden tahsis yapılması gerekiyor. Bu konuda bizim açımızdan bir sorun yok.” dedi.

Zara’nın İğdeli, köyüne Karasu membasından su tahsisi yapılması ve bölgede sayaç uygulamasına acilen geçilmesi gerektiğine yönelik açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ise, “Böldege bir taraftan içme suyu yetersizlikleri var diğer taraftan bölgede hiç su sayacı yok. Bölgedeye hem su verilmeli hemde su sayacı takılması işlemleri yürütülmeli. Bölgeye su veripte su sayacı uygulamasını hayata geçirmezsek kendi vermiş olduğumuz kararlarımızı kendimiz askıya almış oluruz. Bu sebeple memba tahsisleri ile birlikte yapılacak işlemlerle su sayacını da eş zamanlı yapılması lazım. İki işte de aynı hızda yürümeli.” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Zara İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Eser ise söz alarak İğdeli köyündeki su sorunu giderildikten sonra bölgede su sayacına geçileceğini söyledi.