SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde oturan 24 yaşındaki Ömer Faruk Birten, 2010 yılında Işıklar Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne subay olmak amacı ile gittiğini fakat bütün hayallerinin yıkılarak 18 yaşında ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Birten, FETÖ mensubu subaylar tarafından çeşitli işkencelere tabi tutulduğunu ve bu nedenle kendisiyle birlikte 250 arkadaşın istifa ederek asker olamadığını iddia etti.
Akyazı İlçesi'nde oturan Ömer Faruk Birten 2006 yılında Işıklar Askeri Lisesi'ni kazandıktan sonra 2010 yılında mezun olup Kara Harp Okulu İntibak Kampı'nda gördüğü eğitim sırasında gördüğü işkenceler sonucu okuldan ayrılmak zorunda kaldığını anlattı. Burada çeşitli işkencelere maruz bırakıldığını söyleyen Birten, şöyle dedi:
"Bize çeşitli işkenceler ve fişleme yaptılar. Bu işkencelerin içerisinde susuz ve uykusuz bırakma gibi bir çok işkencelere tabi tutuldum. Bu işkenceler yapılırken belli bir gurup bu işkencelere tabi tutuldu. Diğer guruplar normal eğitimlerini yapıyorlardı. Çok kötü anılarımız oldu psikolojik olarak baya bir yıprandık. Türk Silahlı Kuvvetlerine subay olmak amacı ile gitmiştik ama bütün hayallerimiz yıkılarak 18 yaşımızda ayrılmak zorunda kaldık. FETÖ mensubu subaylar tarafından çeşitli işkencelere tabi tutulduk. Bizim yerimize ise kendi adamlarını aldılar. Bizlere bu İşkenceleri yapan FETÖ’cü mensupların çoğu şuan tutuklanmış diğerleri de açığa alınmış durumda. Zamanında bir çok kuruma mektuplar gönderdim mailler attım ama o zamanlar bunların yapılanmaları çok güçlü olduğu için net bir cevap alamadım. Ayrıldıktan sonra bir de tazminat ödemeye maruz kaldım."
Vatanını milletini sevenlerin tekrar Türk Silahlı Kuvvetlerine geri dönmesi olduğunu söyleyen Birten konuşmasına söyle devam etti:
"Bu örgüt mensubu subayların ordumuzdan temizlenmesini istiyoruz. Eğitim sahasında büyük uzun bir boru vardı ve onun içerisinde bizi havasız bıraktılar daha sonra üzerimize küreklerle kum attılar. Nedeni ise nefessiz kalıp oradan ayrılmamızı istiyorlardı. 3 metrelik bir çukurun içerisine bizleri atıp üzerimizi mezar gibi kapatmışlardı. Fiziksel olarak yıpratamadıkları kişilere ise psikolojik olarak baskı kuruyorlardı.Biz vatanımızı milletimizi sevdiğimiz için bu mesleği seçmiştik fakat onlar bize 'Siz vatan hainisiniz sizi bu okuldan mezun etmeyiz' diyorlardı."
"FETÖ ÖRGÜTÜ AİLEME BASKI YAPTI"
FETÖ mensubu örgütlerinin ailesine ulaştığını söyleyen Birten, 12'nci sınıftayken çeşitli cezalar almaya başladığını anlatırken şöyle konuştu:
"Normal rutin yapılan şeylerden bile ceza almaya başladım. Bu süreçte ise FETÖ mensubu örgütler aileme ulaşmışlardı. Zaten her yere sızdıkları için çok zor olmamıştı ulaşmaları. Sizin oğlunuzu biz kurtarabiliriz gibi söylemlerde bulunmuşlar. Ben araştırma yapardım kitaplar okurdum beni tehdit gibi görüyorlardı ve istemiyorlardı. Bu yüzden de aileme ulaştılar. Bu örgütte rütbe diye bir şey yok. Sivilden gelen bir kişi çok rahat bir şekilde Orgeneral olabiliyordu. Kendi aralarında rütbeleri önemli değildi ve örgütün tepesinde kim varsa onun emirleri önemliydi onlar için.Bizlere, devletimize mermi sık denildiği zaman, emir verildiği zaman sıkmayacağımızı bildikleri için bizleri istemiyorlardı. O yüzden bizleri çıkartıp kendi adamlarını sokmaya uğraşıyorlardı."
"250 ARKADAŞIMLA BİRLİKTE BIRAKTIK"
İşkenceler ve baskılar sonrası 250 arkadaşıyla birlikte bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Birten, sözlerini şöyle sürdü:
"Bizden geri kalanlar bir elin parmaklarını geçmeyecek kadadı. Ben fiziksel baskılara dayanabiliyordum ama bir gün oradaki FETÖ unsuru komutanlardan bir tanesi beni teke tek eğitime aldığı zaman da bana şu cümleleri kullandı. 'Sen istediğin kadar burada eğitim yapsan da seni hiçbir şekilde subay çıkarttırmayacağım' gibi cümleler kullandı. Zaten orada disiplin notu var bir insan not vermek istediğinde illaki bir kusur bulur. Bana 'Senin üzerinde kusur bulacağım ve disiplin puanını düşüreceğim' dedi. Bu sözleri duyduktan sonrada hiçbir şekilde bu okulu bitiremeyeceğimi anlamıştım zaten. Ağlaya ağlaya görevini bırakmak zorunda kaldım. Ayrıldıktan sonra 2-3 sene kendime gelemedim. Çocukluk hayalim vardı. 14 yaşında evimden ayrılıp gitmiştim. Biz ayrıldıktan sonra devletimize ve milletimize hiçbir zaman küsmedik. Vatanımıza hizmet etmek için askeri olsun sivil hayatta olsun her zaman vatanımız için milletimiz için varız. Devletimiz bizleri göreve çağırdığı zaman seve seve gitmeye hazırız."