Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6744 %0.17
39,9524 %0.3
Ara
Sivas Memleket YAŞAM DUT HAŞLAMASI NEDİR? NASIL YAPILIR?

DUT HAŞLAMASI NEDİR? NASIL YAPILIR?

Sivas ve çevre illerin geleneksel tatlılarından biri olan Dut haşlaması, sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet olarak biliniyor. Dut meyvesi, Sivas'ın yöresel meyvelerinden biri olarak bol miktarda yetişir ve yaz aylarında toplanır. Dut haşlaması, tatlı ve hafif ekşi tadıyla oldukça lezzetli bir tariftir. İşte dut haşlaması yapmak için gereken malzemeler ve tarif:5dee51d4c03c0e5778c7faf0

Malzemeler:

1 kg taze dut

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 çay kaşığı limon tuzu60eeb6924e3fe01508358aa9

Yapılışı:

Dutları yıkayın ve saplarını ayıklayın. Dikkatlice yıkamaya özen gösterin, çünkü dutlar hassas bir yapıya sahiptir ve fazla sert hareketle ezilebilirler.

Yıkanmış dutları bir tencereye alın.

Üzerine toz şeker ekleyin ve şekerin dutlara iyice karışması için hafifçe karıştırın.

Şekerli dutların üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte dutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Dutlar yumuşadığında, hafif ekşimsi bir tat elde edeceksiniz.

Haşlama işlemi tamamlandığında, limon tuzunu ekleyin ve karıştırın. Limon tuzu, tatlıya hafif bir ekşilik katmada yardımcı olacaktır.

Dut haşlamasını ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Soğuyan dut haşlamasını servis tabaklarına alın ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ceviz, fındık, badem veya dondurma gibi lezzetlerle sunabilirsiniz.

Dut haşlaması, soğuk olarak servis edilebileceği gibi, üzerine dondurma veya kaymak ekleyerek de servis edilebilir. Geleneksel olarak genellikle sıcak yaz günlerinde, ferahlatıcı bir tatlı olarak tüketilir. Sivas ve çevresinde dut haşlaması, dut reçeli, dut kompostosu gibi farklı şekillerde de hazırlanır ve tüketilir.BEYZA NUR ÖZDAL 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *