HABER MERKEZİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü ile “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” adlı projesi ile çevre gönüllüsü gençler İl Müftülüğünün düzenlediği “Kültür Şenliği” programda bir araya geldiler.

Merkez Mahmut Dökmetaş Terminal Caminde düzenlenen programa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erdoğan Tunç, proje kapsamında pilot okul seçilen Sivas Yavuz Selim ve Başöğretmen Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri, okul yönetimi, koordinatörler ve İl Müftülüğü personeli katıldı.  

Programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Remzi Pehlivan konuşmasının başında  projede emeği geçenlere teşekkür ederek gençlere temizliğin önemi hakkında mesajlar verdi. Müftü Pehlivan; “İslam dini temizlik üzerine kurulmuş bir dindir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) 'Temizlik imanın yarısıdır.' buyurmuştur. Bu sebeple İslamiyette birçok ibadetin ön şartı temiz olmaya bağlıdır. Temizliği beden, elbise, kalp ve çevre temizliği olarak sıralayabiliriz. Bu vesileyle insanlara örnek olacak 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesinde gönüllü olarak yer alan siz  kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyor,derslerinizde ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum." dedi.