HANİFE KANAT

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar soluğu dışarıda alıyor.

Geçtiğimiz günlerde yoğun yağmur ve ısınmayan hava sebebiyle vatandaşlar dışarıya çıkamıyordu. Bayram haftasına girilmesiyle beraber havalar ısındı. Havaların ısınmasını ve bayramı fırsat bilen vatandaşlar soluğu dışarıda alıyor. İstasyon Caddesi ve Atatürk Caddesi vatandaşların uğrak yerleri. Ailesiyle vakit geçirmek isteyen vatandaşlar ise, mesire alanlarını tercih ediyor.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Soluğu dışarıda alan vatandaşlar, bayram  alışverişlerini de yapıyor, bu sayede artan fiyatlardan ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı zor günler geçiren esnafında yüzü gülmeye başladı. Yoğunluktan memnun olduklarını dile getiren esnaflar; “Geçtiğimiz kış ve yakın tarihlerde artan fiyatlardan dolayı çok zor günler geçirdik ama bayramın gelişi birazda olsa yüzümüzün gülmesini sağladı. Bayram bizim için bayram havasında geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Esnafın yüzünün güldüren sebeplerden biride gurbetçi hemşehrilerimizin bayram vesilesi ile ilimize gelmiş olması. Gurbetçi hemşehrilerimizin ilimize gelmesinden memnun oluklarını söyleyen esnaflar; “Gurbetçi hemşehrilerimiz alışverişlerini büyük marketlerden yapmak yerine küçük esnaftan yapıyorlar. Bu durum bizi memnun ediyor.” yorumunda bulundu.