Evinde 66 kedi besliyor.

Asgari ücretle çalışarak geçimini sağlayan Hatice Alkan, eski olan evine sokakta bulduğu hasta ve bakımsız kedileri toplamaya başladı. Zamanla sokak kedilerini toplayan Alkan, gönüllü olarak kedilerinin bakımını üstlendi. Kedilere gönüllü olarak ’annelik’ yapan Alkan evinin yıkılacak olmasından dolayı kedilerine bakacak yeni yuvalar arıyor. Kısa süre önce bir firmanın kedi evi yapımı konusunda destek olacağını söylemesi üzerine oturduğu evini müteahhide veren Alkan evinin yıkılmasının ardından kedilerinin ortada kalacağını söyledi.

Hayvan sever olarak evde kedilere baktığını belirten Alkan, "Bu evimiz eski bir ev taşındık biz buradan. Yapılma süreci biraz uzadı. Bazı sıkıntılar oldu. Ben bu arada sokakta bulduğum hasta ve hamile olan kedileri buldum. Bakıma muhtaç kedileri topladım. Sayı gittikçe çoğaldı. Şu anda 39 yavru kedi, 7 anne ve 20 tane de geçen senenin yavruları var. Bunları beslemek de uğraşmak da çok zor ama ben bu işi gönüllü olarak yapıyorum. Benim amacım sokaktaki bütün hayvanlara, kedi, köpeklere bakabilmek. Çünkü doğa diye bir şey kalmadı. Arabalar çok fazla insan sayısından fazla araba var. İnsanlar sokaklarda yürüyemiyor arabalar yüzünden hayvanlar ne yapsın. Hayvanların acı çekmesinden dolayı bende çok acı çekiyorum. Kendimi onların yerine koyuyorum. İnsanlara yiyeceklerinizi çöpe atacağınıza bir kaba koyun diyorum. Ya da çöpün kenarına attığınız poşetlerin ağzını açık bırakın diyorum. Hayvanları aç görünce kendim aç kalmış gibi hissediyorum. Bütün insanlardan bu duyarlılığı bekliyorum. Kendinizi bu hayvanların yerine koyun diyorum. Sorumluluk hissediyorum. Hasta olan kedileri veterinere götürüyorum hiç düşünmeden. Asgari ücretle çalışan bir kişiyim. Çok fazla imkanım olmadığı halde ben kedileri veterinere, hayvan hastanesine götürüyorum. Veterinere çok büyük paralar verdim" dedi.

Hayvan Hakları Konfederasyonu Anadolu Temsilcisi Nurten Tezer ise, "Ben bu insanları bedava işçiler olarak görüyorum. Çünkü belediyenin yapması gerekenler maalesef birkaç kişinin sırtında oluyor. Birçok insan sokakta sanki böyle insanlara belediye destek veriyor olarak biliyor. Hatice hanıma bu kadar kediye baktığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.