Bir insan ne yapacağını biliyor ama yapmıyorsa bütün dünyasını tatsızlaştırıyor. Ve tüm yaşamını pek çok olumsuz durum adeta istila ediyor. Hiçbir sorun yokmuş gibi ama her şey sorunmuş gibi geliyor.

Aşağıdaki durumların kendinde olup olmadığını değerlendir;

Mutsuzluk, keyifsizlik, bir şeyler yapmaya ilişkin isteksizlik, eyleme geçememe, karar almada güçlük, motive olamama, erteleme, yeme düzeninde değişiklikler (aşırı yeme ya da iştahsızlık), okul ya da işe devam etme isteksizliği, hoşnutsuzluk, para harcama değişiklikleri, arkadaşlık ve sosyal ilişkilerde uzaklaşma ya da kopmalar, uykuya eğilimin artması, uyanmakta ya da uyandıktan sonra kalkmakta isteksizlik, sık uyanma ya da uykuya dalmada güçlük, konsantrasyonda bozukluk,  vb.

Hayatında yukarıda yazdıklarım varsa kendin ve kendi hayatın için yapamayacaklarını düşünmekten ya da gündeminde tutmaktan vazgeç ve yapman gerekenlere odaklan. Yapılacaklar listesi oluştur. Önemli ve öncelikliler sıralaması yap. En öncelikli ve önemliyi yapmak için ilk adımını at. Bu yapman gereken, tek başına yapabileceğin bir şey değilse kaynaklarına bak. Gerekli görüyorsan yardım talep et. Yardım talebin olumlu sonuçlanmadı ise diğer kaynaklarını kullan (mutlaka bir kaynak ve bir yol vardır).

Bu süreçte en çok dikkat edeceğin durumlardan bazıları şunlar olsun;

Başlamak için istekli olmana gerek yok,

Motivasyonunun olmasına gerek yok,

O yapman gerekenleri yapmaktan hoşlanmana gerek yok,

Sadece başına geç ve yapmaya odaklan.

Her yaptığının sonunu getirdiğinde listende üstünü çiz. Vakit kaybetmeden sıradakine geç. Ve bu şekilde devam et.

Senin için yapılacakları sen değilsen kim yapacak, hemen değilse ne zaman yapacaksın?

Yaşamında bazı başarılar kazanmış en azından yapması gerektiğini bildiği şeyleri yapmayı başararak sonu getirmiş kişilerin diğerlerinden en önemli farkları;

Onların, diğer insanların istemediği, hoşlanmadığı ve motive olamadığı için yapmadıklarını, istemeyi, motive olmayı, hoşlanmayı beklemeden yapmak gibi bir alışkanlıkları vardır. Onların hedeflerine varma arzularının gücü, hoşnutsuzluk ve isteksizliklerinin önüne geçmektedir.

Dolayısı ile önce güçlü hedefin olacak. Ve bu güçlü hedef için alev alev yanan evet in olacak. Ancak o zaman, seni durdurmaya çalışan her şeye kocaman bir hayır diyebilirsin.

Kolay gelsin!