“Ben onu çok seviyorum ve bizim iyiliğimizi düşünüyorum” diyor ve devam ediyorsun;

“Ben seninle, sen olduğun ve sen olmaya devam ettiğin için gurur duyuyorum. Seni, olduğun halinle seviyorum. Sen, her halin, tarzın, tavrın, davranışın ve fiziksel görünüşünle benim için çok özelsin. Nerede olursan ol, nerede olursak olalım her ortamda içinden geldiği gibi davranmanı, kendine özgü ve sen olmanı çok önemsiyorum. Bazen ‘ben olsaydım öyle yapmazdım’ diyorum. Evet işte, sen, ben değilsin. Sen sensin ve kendine özgüsün. Ben seninle iken, farklı bir insanla olmanın zenginliğini yaşıyorum. Sen iyi ki sen olarak varsın ve iyi ki ben seninleyim. Sen hep sen olmaya devam et.”

Bir insanı olduğu gibi kabul ederek, olduğu hali ile var olmasına destek olmak gerçekten ve olgunca sevmek demektir.

Olgun sev!...

Her insan hayatına anlam katan diğer insanın dünyasında, kendisi olarak özgürce var olmayı, kök salmayı, yeşermeyi ve çiçek açmayı arzu eder. Olduğu gibi kabul edilmek ve desteklenmek ilişkilerin mucizesidir.

Birlikte olmanın keyfinin sürüldüğü, ortak paylaşımların yapıldığı, benzerlik ve farklılıklarla yaşamların zenginleştirildiği, beraber olmakla birlikte kendine özgü kalabilmenin desteklendiği, özgürce bir yaşamın paylaşıldığı, yatırımların haklılığa değil mutluluğa yapıldığı duygusal birlikteliklerde kişiler o ilişkide kök salar, yeşerir çiçek açar, rengarenk olur ve mis gibi kokar.

Bazı ilişkiler tam aksi özelliklerde olabiliyor. Öyle ilişkilerin içinde kişiler dünyadaki cehennemi yaşıyorlar. Ne gitmeyi yapabiliyorlar ne de kalabiliyorlar. Oysa zor etmeye gerek yok. Olmuyorsa olmuyordur ve bitmesi gerekir. İşte o zaman gitmek ya da yol vermek en iyisidir.

BEKLEME

Çıkar hayatından zehirleyenleri,

Hiçbir şey vazgeçilmez değil,

Ayır kadir kıymet bilenleri,

Önlerinde eğil…

Gerçekten eşsen, dostsan ona,

Değerini verecek…

Gerçekten eşse, dostsa sana,

Değerini vereceksin.

Birisi gönlünde miadını doldurduysa,

Göndermesini bileceksin.

Birisinin gönlünde miadın dolduysa,

Gitmesini bileceksin.

Beklemeyeceksin…