HANİFE KANAT

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), öğrencilerine uzaktan eğitim modeli konulu webinar düzenledi. Daha sonra üniversite, düzenlenen webinarı öğrencilerine tanıttı.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı 2022-2023 Bahar Yarıyılı derslerine uzaktan eğitim ile devam edilmesine karar verdi. YÖK’ün üniversiteler için vermiş olduğu uzaktan eğitim kararının ardından SBTÜ, 27 Şubat’ta başlayacak olan eğitim-öğretim dönemi için hazırlıkları tamamlayarak bünyesindeki öğrencilere yönelik eğitim gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, 2022-2023 Bahar Yarıyılı öncesinde, derslerin online işlenişinde aksaklık yaşanmaması adına uzaktan eğitim sisteminin denendiği uygulamalı webinarda öğrenciler, oluşturulan sanal sınıflarda uzaktan eğitim sistemine canlı olarak bağlanıp öğretim elemanları ve idari personel eşliğinde sistemi deneme imkânı buldu.

Uygulamalı eğitim; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Güneş ve UZEM Personeli Öğretim. Görevlisi İbrahim Kaya, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerine Doç. Dr. Emre Evlice ve BİDB personeli Şahin Yılmaz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aras ve BİDB personeli Abdullah Yıldız, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencilerine Doç. Dr. Emre Biçer ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ozan Ercan, Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerine Öğr. Görevlisi Emirhan Hangişi ve BİDB personeli Enes Yıldız tarafından verildi.

REKTÖR HOCA WEBİNARDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Sivas’ta Minik Tekvandocular Alkış Aldı Sivas’ta Minik Tekvandocular Alkış Aldı

Uzaktan eğitim modelinin aksamaması adına geliştirilen webinarda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, öğrencileri ile buluştu.

Öğrenciler ile webinar üzerinden sohbet eden Rektör Mehmet Kul, deprem bölgesine bulunan her öğrencinin takipçisi olduklarını ve hiç bir öğrencinin hayati tehlikesinin olmadığını aktardı.

HİÇ BİR AKSAKLIK YAŞANMAYACAK

Webinar üzerinden öğrenciler ile sohbet eden Rektör Mehmet Kul, uzaktan eğitim modelinin en verimli şekilde işlemesi için her türlü hazırlığın yapıldığını, Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) tarafından materyaller üretildiğini ve SBTÜ akademik personelinin uzaktan eğitim konusunda deneyimli olduğunu söyledi.

Öte yandan SBTÜ bünyesinde kurulan ‘Uzaktan Eğitim Yardım Masası’ ekibi ve bu ekibin iletişim bilgileri öğrenciler ile paylaşıldı. Webinarı deneyen öğrencilerin aksaklık yaşamaması adına SBTÜ her türlü önlemi aldı.