Sivas, yaz aylarındaki en hareketli haftalarından bir tanesini daha geride bıraktı.  Bayramlaşma programları, doğum günü pasta kesimleri, konserler, ziyaretler, gurbetçi vatandaşların Sivas temasları ve Sivasspor, Beşiktaş müsabakası derken dolu dolu bir hafta geride kaldı.

Ancak dolu dolu geçen haftada kilit noktadaki kurumlar hariç üniversitesi yerleştirme sonuçlarına yönelik açıklama yapan isimler olmadı. Bugün itibariyle yurt kayıtlarının yapılmaya daha hızlı şekilde devam edileceği Sivas’ta,  gözler yapılacak kayıt işlemlerine ve Sivas’a yeni gelecek öğrenci ve öğrenci velilerinin üzerinde olacak.

Sivas’a ilk kez gelecek öğrenci ve öğrenci velilerinin kentte yapacakları ilk gezmelerde ve yapacakları ilk görüşmelerde alacakları geri dönüşümler, bu insanların Sivas hakkındaki ilk düşünceleri olacak. Bu pencereden konuya bakacak olursak. Bir hafta sürecek öğrenci ve veli gezintilerinde tüm Sivaslıların ve özellikle esnafların daha dikkatli, daha duyarlı ve daha bilinçli olmaları gerekiyor.  Sivas’ın en büyük marka değeri ve en büyük gelir kapısı olan Cumhuriyet Üniversitesi’nde bu yılla birlikte eğitim görmeye başlayacak öğrencilerin kentte mutlu olmasının geri dönüşümlerini il olarak uzun vadede alınacak olacağını hesap etmek şehrin kalkınmasına, esnafın daha iyi konumlara gelmesine yardımcı olacak.

70 bine yaklaşan nüfusla Sivas’ın bacasız fabrikası olan Cumhuriyet Üniversitesinin değerini bilmek, üniversiteye eskisinden daha fazla sahip çıkmak ve üniversitesi öğrencilerini daha iyi değerlendirmek Sivas’ımıza büyük artılar katacak. Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören her öğrencinin Sivas’ın ve Sivaslının misafiri gibi görmek kentin gelişmesine büyük artılar katacak.

Selam ve Saygılarla…..