Trabzon’da genç girişimcilerin Kore mutfağının en özgün lezzetlerini sunan işletmesi, kısa sürede büyük bir ilgiyle karşılaştı. Kore mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden Bibimbab, Mandu ve Japchae gibi özgün lezzetlerin sunulduğu restorana gelen yoğun talepler, işletme yetkililerini zor durumda bırakıyor.
Soğuk havaya rağmen, açılışında uzun kuyrukların oluştuğu restoran, özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisiyle dikkat çekiyor. Restoran yetkilisi Hilal Yiğci, işletmelerinin büyük bir ilgi gördüğünü ve taleplere yetişemediklerini belirtti.
İşletme sahibi Yiğci, Kore mutfağının Trabzon’da bulunmayan bir lezzet olduğunu fark ettiklerini ve bu boşluğu doldurmak için girişimci arkadaşına öneride bulunduktan sonra bu projeye başladıklarını anlattı. Yiğci, "Ben zaten yıllardır müşteri olduğum firmanın isim hakkını aldım. Trabzon’da farklı bir şey yapmamız gerektiğini düşündük. Konuştuk ve bu işe adım attık. Bugün burada olmayı başardık" dedi.
Ancak restoranın yoğunluğu, mutfak ekiplerinin talepleri karşılamakta zorlanmasına yol açtı. Yiğci, “Açılışımızdan itibaren o kadar yoğun bir ilgi gördük ki, normalde gece 12’de kapatmamız gerekirken saat 8’de kapatmak zorunda kalıyoruz. Çünkü mutfakta ürün kalmıyor. Ne kadar ürün alsak da yetiştiremiyoruz. Havanın soğuk olmasına rağmen, açılışta 2-3 saat sıra bekleyen müşteriler oldu" şeklinde konuştu.
Restoranın menüsünde birçok farklı Kore yemeği bulunuyor. Şefler, merkezi eğitimlerden geçerek Trabzon’daki işletmeye gelip eğitim veriyor. Yiğci, "Menümüzde çok fazla çeşit var ve şeflerimiz merkezden geliyor, burada eğitim veriyorlar. Bu da kaliteli bir hizmet sunmamıza yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.