Ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, tekstil atıkları, atık ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler, madeni yağlar ve elektronik eşya atıkları gibi farklı kategorilerde toplanan atıklar, sürdürülebilir bir geri dönüşüm sürecine tabi tutuldu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, geri dönüşüm çalışmalarının çevre koruma ve ekonomik katkı sağlama noktasında önemli olduğunu belirterek, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılmasının sürdürülebilir bir çevre politikası olduğunu vurguladı. Belediye, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, tekstil atıkları, atık ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler, madeni yağlar ve elektronik eşya atıkları gibi farklı kategorilerde toplamda 6 milyon 395 bin 694 kilogram atığı geri dönüştürerek çevre dostu bir yaklaşım sergiledi.

Tepebaşı Belediyesi, 2020 yılında Sıfır Atık Yönetim Planı oluşturarak ilçedeki geri dönüştürülebilir atıkların toplanması için Sıfır Atık Belgesi almıştı. Ayrıca, 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi ile 13 farklı kategorideki atıklar, ayrıştırılarak geri dönüştürülebiliyor. Belediye ayrıca, vatandaşların talepleri doğrultusunda evlerden atık toplama hizmeti de sunuyor. 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi, Tepebaşı'nın çeşitli bölgelerinde bulunan toplama noktalarına vatandaşların atıklarını getirmelerine olanak tanıyor.

Zonguldak’ın 100. Yılı Çaycuma Tios Cup Tenis Turnuvası ile Kutlanıyor Zonguldak’ın 100. Yılı Çaycuma Tios Cup Tenis Turnuvası ile Kutlanıyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, bu çevre dostu uygulamaların vatandaşların bilinçlenmesine ve çevre koruma konusundaki duyarlılığın artmasına katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak: iha