Ekonomik sıkıntılar, trafik sorunu, işgal edilen kaldırımlar ve bunlar gibi sayabileceğimiz onlarca günlük yaşam sıkıntıları…

Hatta ve hatta ABD’nin bir gecede uyguladı dolar kuru saldırısı. Bunlar nasıl çözülür dediğimiz bütün sıkıntıların temelinde ‘Eğitimle çözülür’ cevabı var. Ülke geneli sorunlardan tutunda kapı komşumuzla yaşadığımız sorunlara kadar, trafikte başkasının haklarını hiçe sayan sürücüden, kaldırımları işgal eden satıcıya kadar bütün sorunların altında eğitim eksikliği yapmakta.

O nedenle eğitim, özellikle ilkokul seviyesinde eğitim bir ülkenin geleceği anlamına gelir. Minik çocukların o ilk 4 yılı, sadece okuma yazmayı öğrenmek değil, bu ülkenin geleceği için çok çok önemli. Çocuğun okulu sevmesi, sosyalleşmesi, insani ve milli değerlere olan bağlılığı, topluma uyumu, düşünmeyi öğrenmesi gibi yaşamın en önemli kuralları bu dört yılda şekillenir.

Şu bir gerçek ki, maalesef müfredat bu konuda yeterli olmuyor. Ancak öğretmenin şahsi yeteneği, becerisi ve bu bilinci var ise o öğrenciler güzel şekilleniyor. Müfredatı uygulayamayan öğretmenler dahi var iken, müfredatın yetişemediği noksanlıkları dolduran öğretmenlerimiz de var. Bu öğretmenlerden biri, Danişment İlkokulu öğretmeni Osman Çelik. Ülkenin geleceği için kendisini çocukların eğitimine adayan, müfredatı tam anlamıyla uygulayan, hatta ülke genelinde tüm okullarda uygulanması gereken projeler ile çocukları şekillendiren bir eğitimci. Bu güne kadar çocuklarla birlikte birçok projeyi hayata geçirerek, örnek bir öğretmen olan Osman Çelik, sadece eğitim vermiyor, geleceğin Türkiye’si için mücadele veriyor bu gayreti ile. Osman öğretmen son çalışmasında tüm masraflarını kendisi karşılayarak çocuklara “kaligrafi” eğitimi vermeye başladı.

Türkiye genelinde, ilkokul seviyesinde ilk kez böyle bir çalışma ortaya çıkartıldı. Minik öğrenciler okuma yazma öğrenmenin yanı sıra, hat, tezhip, ebru, gibi medeniyet temeli olan sanatlara da ilk adımlarını attılar öğretmenleri sayesinde. Bu tip çalışmalar ödüllendirilmeli, örnek alınmalı, örnek gösterilmeli. Osman Çelik hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Eğitime ihtiyacı olan öğretmenler yerine, eğitimin bilinci ile görev yapan öğretmenlerdir sıkıntıları çözecek olan…