Küçüker, çocuklarda görme bozukluklarının sıklıkla gözlükle düzeltilebilen kırma kusurları nedeniyle yaşandığını belirtti.

Görme bozukluğunun çocukların eğitim ve kişisel gelişim fırsatlarını kısıtladığını vurgulayan Küçüker, "Görme bozukluğu, çocuğun eğitim ve kendini geliştirme fırsatlarına erişimini kısıtlar. Erişkin bir aile bireyindeki görme kaybı, çocuğun bakımına muhtaç duruma gelmesine neden olabilir" dedi.

Küçüker, çocukların görme sağlığını korumak için erken muayene, A vitamininden zengin gıdalar tüketimi ve göz hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, doğum öncesi ve sonrası bakımın, kötü beslenmenin, A vitamini yetersizliğinin ve premature retinopatisinin körlüğü önlemede kritik rol oynadığını belirtti.

"Glokom ve katarakt sadece yaşlıların sorunu değildir. Doğumsal katarakt ve gelişimsel glokom birçok ülkede çocukluk çağı körlüğünün önemli nedenlerindendir" diyen Küçüker, bu hastalıkların zamanında müdahale ile önlenebileceğine dikkat çekti.

Küçüker, başarılı sağlık hizmetinin zamanında sunulması gerektiğinin altını çizerek, "Erken müdahale, çocuklardaki kör edici hastalıkların birçoğundan kaçınabilmenin anahtarıdır" şeklinde konuştu. Gözlüklerin çocukların göz sağlığını koruyabileceğini belirten Küçüker, "Gözlük çocuğunuzun gözlerini dünyaya açabilir. Çocuklardaki görme bozukluğunun en sık rastlanan nedeni gözlükle düzeltilebilen kırma kusurlarıdır" dedi.

Lübnan'da İletişim Cihazları Patlatıldı: 3 Ölü, Yüzlerce Yaralı Lübnan'da İletişim Cihazları Patlatıldı: 3 Ölü, Yüzlerce Yaralı

Sağlık Bakanlığı'nın ulusal görme taraması programının devam ettiğini hatırlatan Küçüker, “Görme, insanın en değerli varlığıdır. Görme çocuğunuzun okul başarısını etkiler. Görmeyen çocuk öğrenemez. Bu yüzden çocuklarınızın periyodik göz muayenelerini düzenli olarak yaptırınız” şeklinde uyarıda bulundu.

Küçüker, çocukların göz sağlığını korumak için ailelerin üzerine düşen sorumluluğun önemini vurguladı ve çocuk sağlığının tüm toplum için büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Muhabir: BÜLTEN