Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptıran çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın veri tabanına kayıt yaptırmış oluyor. Olası bir afet anında çiftçilerin zararının karşılanması açısından büyük önem taşıyan ÇKS aynı zamanda çiftçilere özel kampanyalarda sunmaya devam ediyor.

Tarımsal faaliyet gösteren vatandaşların tüm yaptıklarının kayıt altına alındığı ÇKS ile ilgili 81 ilde Tarım ve Orman İl Müdürlükleri çiftçilere eğitim veriyor. Sivas’ta da Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız’ın öncülüğünde gerçekleştirilen seminerlere katılım oldukça artmaya başladı.

Kayıt sisteminde her geçen yıl daha fazla çiftçinin yer aldığını belirten Müdür Seyit Yıldız; “Sivaslı çiftçilerimiz artık ÇKS’ye ilgi gösteriyor. Gerek bizim bilgilendirmelerimiz gerekse Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın çalışmaları olumlu geri dönüşler yaratmaya başladı. 2023 yılında ÇKS kayıtlarında artış yaşandı. Biz bu durumu çok olumlu değerlendiriyoruz. Çiftçilerimizin yaptığı faaliyetlerin kayıt altına alınmasıyla birlikte onlarda güvence altına alınmış oluyor. ÇKS konusunda eğitimlerimiz devam ediyor, kayıt sisteminde birçok ilden öndeyiz.” açıklamasını yaptı.

Çiftçi Kayıt Sistemi Nedir?

ÇKS, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturuldu.

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. E-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.

Çiftçilerin, Mazot, gübre, yem, yönetim ilacı, tohum ve fide, tarımsal alet ve ekipman, sulama, Kırsal Kalkınma Destekleri gibi desteklerden faydalanmasını sağlayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne 2024 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçiler, ürün güncelleme başvurularnu 2024 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden ya da il\ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirebilecek.

Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri? 2024 Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri Kaç, Haftasonu Açık mı? Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri? 2024 Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri Kaç, Haftasonu Açık mı?

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığının dijital dönüşüm hamleleri kapsamında uygulamaya aldığı "TARIMCEBİMDE" mobil uygulaması üzerinden e-Devlet Hizmetleri sekmesinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Editör: Memleket Sivas Gazetesi