Sivas Haberleri
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6784 %0.19
39,9503 %0.31
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM TARATOR YAPIMI

TARATOR YAPIMI

Kalabalık sofraların vazgeçilmezleri arasında olan lezzeti ve hafifliğiyle yedikçe yediren mükemmel bir tarator tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı ceviz içi

2 dilim bayat ekmek

2 diş sarımsak

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi tercih edilebilir)

Tuz

Yapılışı: Bayat ekmek dilimlerini suya batırarak yumuşamasını sağlayın. Ardından sıkarak fazla suyunu çıkarın.

Ceviz içini ve sarımsakları blender veya rondoda çekin. İyice karıştırdığınızda püre kıvamı almalıdır.

Blenderdaki karışıma suyu, zeytinyağını, sirkeyi ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar blenderı çalıştırın. Karışımın kıvamı kremsi olmalıdır.

Taratoru bir kaseye alın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Bu süre boyunca taratorun lezzeti iyice oturacak ve soğuyacaktır.

Tarator servis edilmeden önce bir kez daha karıştırın ve isteğe bağlı olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Tarator, genellikle zeytinyağı ve ekşi lezzetiyle birlikte tüketilir. Soğuk olarak servis edilen tarator, sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir alternatif olabilir. Meze olarak veya yemeklerin yanında ikram edilebilir. BEYZANUR ÖZDAL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *