Susuzluk Felakete Yol Açtı
Çiğdemli köyünde çobanlık yapan 25 yaşındaki Kamil Gündoğdu, oğlaklarını otlattığı sırada susadı. Su içmek için çeşmenin yanına giden Gündoğdu, çeşmenin etrafındaki otların arasında saklanan engerek yılanının saldırısına uğradı. Yılan tarafından kolundan ısırılan Gündoğdu, hemen Divriği Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Acil Müdahale ve Ameliyat Süreci
Hastanede ilk müdahale yapıldıktan sonra, Gündoğdu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan iki başarılı ameliyatla, çobanın kolunun büyük bir kısmı açılarak damarların rahatlatılması sağlandı. Yoğun tedavi sürecinin ardından Gündoğdu, hayatta kalmayı başardı.
Bilinci Açık ve Kolunda Şişlik
Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, Gündoğdu’nun hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu, ancak kolunda ciddi şişlikler bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Öztemür, “Divriği bölgesinde endemik olarak yaşayan engerek yılanının ısırmasına maruz kalmış. Hastanın kolunda ciddi şişlikler vardı ve dolaşım problemi nedeniyle kolunu boydan boya açarak ameliyat ettik. Yılan zehirleriyle ilgili panzehir uygulandı ve hastamız şu an iyi durumda. Birkaç gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi.
İlk Müdahale ve İyileşme Süreci
Yılan ısırığı sonrası ilk müdahaleyi kendi başına gerçekleştirdiğini belirten Gündoğdu, “Kolumu iple bağlayarak kan akışını azaltmaya çalıştım. Divriği Devlet Hastanesi’ne gittikten sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildim. İki haftadır buradayım ve kendimi iyi hissediyorum. Yılanın zehirli olduğunu biliyordum ve sağlık ekipleri hemen müdahalede bulundu. Şu an iyileşiyorum” şeklinde konuştu.
Yılan Saldırıları ve Tehlike
Gündoğdu, köylerinde engerek yılanlarının hayvanlara da saldırdığını ve bu yılanların hayvanları öldürdüğünü ifade etti. Yılan saldırılarının köydeki hayvanlar üzerinde büyük bir tehlike yarattığını belirten Gündoğdu, bu tür olayların daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.