Murat POLAT

Kuzey Spor Kulübünde basketbol branşındaki çalışmalarını sürdüren Nisa Beren Horan, bu branşa alan yetenekleriyle beğeni topluyor. 2021 liseyi geçiş sınavından 450’nin üzerinde puan olarak önemli bir başarıya imza atan Horan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim sözünün iyi temsilcileri arasında yer alıyor. Eğitim ile sporu birlikte götürmek istediğini söyleyen Nisa Beren Horan ile gazetemiz muhabirinin yaptığı röportajdan sizler için derlenenler şunlar;

SENİ TANIYABİLİRMİYİZ?

Nisa Beren Horan, Sivaslıyım. 19-02-2007 Sivas’ta doğdum. 7 yaşından bu yana spor yapıyorum. Spora yüzme branşıyla başladım. Ortaokulu yeni bitirdim.  Lise için tercihlerimi yaptım, tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyorum.

3 BRANŞ YAPTIM

Sporu çok seviyorum. Hem izlemeyi seviyorum. Hem yapmayı, 7 yaşında yüzme ile sporla aktif olarak tanıştım. 9 yaşında yüzmenin yanına judo eklendi. 11 yaşında yüzme ve judonun yanına basketbolu ekledim.  Gaziantep’te okul takımları ve kulüp takımlarında basketbol oynadım. Gaziantep karmasıyla ana lig maçlarında forma giydim.

AİLENİN SPORA BAKIŞI NASIL?

Annemin beden eğitimi öğretmeni olması benim sporla yakından ilgilenmenin ana faktörü. Onun sayesinde sporla olan ilişkilerim çok iyi. Ailemin destekleriyle sporun içinde kalıyorum. Onlar bana hem eğitimde, hem sporda tam destek veriyorlar. Bende onların bana sundukları imkânların karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Aileme bana verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

EĞİTİMDE HEDEFLERİN NELER?

Bilim insanı olmak istiyorum. Matematik, felsefe ve astrofizik alınlarında uzmanlaşıp bilim insanı olmak istiyorum. Bu hedeflere ulaşma adına çok çalışmamın gerektiğini biliyorum. Bunun içinde planlı ve programlı şekilde yoluma devam ediyorum. Ailem ile birlikte çizdiğim yol haritasında başarılı olmak istiyorum.

BASKETBOLDA ÖRNEK ALDIĞIN İSİMLER?

Basketbolu çok seviyorum. Gerek seyretmesini gerek ise oynamasını, şuan basketbol oynarken kendimi çok iyi hissediyorum. Basketbolda çok yıldız isimler var. Ama ben Kobe Bryant, Kyrie İrving, Stephen Curry ve Cedi Osman’ı beğeniyorum. Onların maçlarını daha farklı gözlerle ve daha heyecanlı şekilde takip ediyorum.

TÜRK BASKETBOLU İÇİN NELER SÖYLERSİN?

Kadın ve erkek basketbolda Türkiye olarak iyi yerlerdeyiz. Kulüp takımlarımız çok başarılı, Anadolu Efes, Fenerbahçe hem erkeklerde hemde kadınlarda Avrupa’nın en iyi ekipleri arasında yer alıyor. Kulüp takımlarında kazanılan başarıların zamanla milli takımlarda da yakalanacağını düşünmekteyim.

ANTRENÖRLERİN HAKKINDA FİKİRLERİN?

Basketbol oynamış bu işin mutfağından gelen antrenörlerle çalışmak herkese nasip olmuyor. Sivas’ta Ahmet Turan Vaşka, Volkan Eskici ve Çiğdem Erbaş gibi isimlerle çalışmak benim için büyük bir şans. Bu şansı çok iyi şekilde kullanmanın peşindeyim. Antrenmanlarımız çok iyi şekilde devam ediyor.  Antrenörlerimden çok şeyler öğreneceğimin farkındayım. 3 antrenörüme bana verdikleri eğitimlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca beni basketbol oynamaya yönlendiren ve ilk hocam annem olmuştur ve bana Gaziantep’te MVP de koçluk yapan Gülden Yorgancı Güvenöz çok ama çok teşekkür ediyorum.

EĞİTİM VE SPOR DIŞINDA NELER YAPMAKTAN HOŞLANIRSIN?

Eğitim ve spor dışında, resim yapmayı seviyorum. Piyano çalıyorum. Müzik dinlemeyi seviyorum. Özellikle klasik müzikte Fazıl Say’ı çok severim. Genco Erkal sayesinde tiyatro seyretmeye başladım.  Ayrıca ilginç gelecek ama okçuluk yarışlarına takip etmeyi çok seviyorum.

BASKETBOLDA EN BÜYÜK HAYALİN NE?

Tabii ki milli takım forması giymek. Milli takımla birlikte Anadolu Efes veya Fenerbahçe basketbol takımlarının formasını giymeyi çok isterim. Çünkü bu iki kulüp Türk ve Avrupa basketbolunun en iyi ekipleri arasında yer alıyorlar.

SPOR TESİSLERİ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN?

Türkiye’de son yıllarda spora ve özellikle spor tesislerine büyük yatırımlar yapıldı. Sivas’ta çok sayıda spor tesisi var. Basketbol adına güzel salonların olması çok iyi bir şey, ancak Sivas’ta tek bir eksik var. Üst liglerde oynayan kulüp yok. Ben Antep’ten geldim. Sivas’ta tesis var, sporcu var, antrenör var ama üst liglerde oynayan takımın olmaması il basketbolunun gelişmemesine neden oluyor. Sivas’ta üst liglerde yer alan bir kulübün olması ildeki basketbolu çok daha iyi yerlere taşıyacaktır.