Murat Polat 

Olimpik Yüzme Havuzundan sporcular faydalanmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından hizmete açılan Olimpik Yüzme Havuzunda ilde yüzme branşında faaliyet gösteren kulüpler faydalanmaya başladı. İl Spor Merkezleri kapsamında yapılan çalışmalarla öğrencileri hizmetine sunulan havuzdan,  yüzmede performans sporcularının yer aldığı kulüp sporcuları hizmet olmaya devam ediyor.  Yüzme havuzunda yapılan çalışmalarda sporcuların neşeli oldukları objektiflere yansıyor.

HAFTANIN ALTI GÜNÜ ANTRENMAN

Olimpik Yüzme Havuzundan, yüzme branşında faaliyet gösteren kulüpler haftanın altı günü faydalanıyor. Kulüpler kurumdan kiraladıkları kulvarlarda sporcularıyla haftanın altı günü belirlenen saatlerde çalışmalar yapıyor.  Haftanın altı günü yapılan çalışmalarla sporcuların pandemi sürecinde yapamadıkları antrenman açıklarını kısa sürede kapatmaları bekleniyor.

KULVARLARDA ALTI SPORCU

Pandemi nedeniyle olimpik yüzme havuzunda yer alan kulvarlarda kulüpler altışar sporcuyla çalışmalar yapıyor. 50 metrelik havuzlarda altı, 25 metrelik havuzlarda 3 sporcunun kulvarda yer altığı yüzmede pandemi süresince çalışmaların bu koşullar altında yapılacağı öğrenildi.

İŞİNDE UZMAN ANTRENÖRLER İŞ BAŞINDA

Olimpik yüzme havuzunda kulüpler tarafından yapılan çalışmalarda işlerinde uzman ve diplomalı antrenörler havuzda çalışma yapıyor. Yapılan çalışmalarda sporcularıyla yakından ilgilendikleri görülen antrenörlerin sporcularıyla kurdukları diyaloglar beğeni topluyor.

KULÜPLERARASI YARIŞMA PLANLANIYOR

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, pandemi sürecinin seyrine göre yıllık planlarını uygulamaya alacaklarını söyledi. Hizmete giren yeni havuzda ilerleyen aylarda kulüplerarası yarışmalar tertiplemeyi planladıklarını söyleyen Karakollukçu, “ Pandemi yüzmeyi etkiledi. Ancak belirlenen kurallar çatısı altında çalışmalar yeniden, yeni havuzda başladı. Şuan her şey belirlenen programlar dahilinde devam ediyor. İlerleyen aylarda pandeminin durumuna bakarak kulüplerarası yarışmalar tertiplemeyi planlamaktayız.” dedi.

SOSYAL MESAFELERE DİKKAT EDİLİYOR

Olimpik Yüzme havuzunda yapılan çalışmalarda sporcuların salon içinde ve havuzda yaptıkları çalışmalarda sosyal mesafelere uymaları konusunda uyarılar yapılıyor. Tesise giriş, soyunma odasından havuza girişe kadar sporcular sağlık kurallarına uyarak hareket ediyor. Havuzda yapılan çalışmalarda sporcuların sosyal mesafeye yüzme eğitimi alırken de uydukları gözlendi.

VELİLER TAKİP EDİYOR

Kulüplerarası yüzme antrenmanlarını sporcu velileri takip ediyor. Olimpik Yüzme Havuzu tribünlerinde yerlerini alarak çocuklarını yaptıkları antrenmanlarda takip eden veliler yeni yüzme havuzunun hizmete girmesiyle büyük bir açığın kapatıldığını dile getiriyor.

İL TEMSİLCİSİ KARAKOLLUKÇU TEŞEKKÜR ETTİ

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, olimpik yüzme havuzunu Sivas’a kazandıranlara teşekkür etti. Güzel bir tesisin Sivas’a kazandırıldığını belirten Karakollukçu, “ Tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camia olarak güzel bir tesiste spor yapmanın ve yaptırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı’nın yüzme havuzunu açmak için Sivas’a gelmesi bizleri gururlandırdı. Tesiste yapılan çalışmalarda bizlere her konuda destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

OKULARASI YARIŞMALAR ZOR GÖRÜNÜYOR

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, bu yıl okullararası yüzme yarışları yapmaların zor göründüğünü söyledi. Okulların açılıp, açılmayacağının ve pandemiden dolayı daha net olarak belli olmadığından okullararası yarışlar için  açıklama yapmaktan uzak durduğunu belirten Karakollukçu, “ Ama şu bir gerçek ki, bu yıl okullararası yarışma yapmamız çok zor görünüyor.” diye konuştu.