Ligde üst üste 4 maç kazanarak ikinci sıraya yükselen ve Spor Toto Süper Lig yarışında iddialı konuma gelen Sivasspor transfer çalışmalarına başladı.

Azerbaycan'ın Gebele takımında forma giyen 32 yaşındaki defans oyuncusu Kelhar, Sivaspor Kulüp Başkan Vekili Erdal Sarılar'ın ofisinde, sezon sonuna kadar kendisini kırmızı-beyazlı renklere bağlayan imzayı attı.

İmzanın ardından ilk açıklamasını gazetemize yapan Kelhar "Bana güvenenleri asla pişman etmeyeceğim. Kırmızı-Beyazlı takımın şampiyon olmasına katkı sağlamak için geldim. İkinci yarıda Sivasspor'un başarısını herkes konuşacak. Süper Lig bizi bekliyor." Dedi

KELHAR KİMDİR?

Futbol kariyerine doğduğu yerin takımı Brežice'nin altyapısında başlayan Kelhar, daha sonra Celje altyapısına transfer oldu. 2003-04 sezonu başında bu kulüple profesyonel sözleşme imzaladı, devre arasında ise Krškoya kiralandı. Üç sezon boyunca Sloven takımlarında top koşturan futbolcu 2006-07 sezonu başında 2. Bundesliga takımı Greuther Fürth'e imza attı. O sezonu orada tamamlayan Kelhar sezon sonu tekrar Celjeye döndüyse de bu uzun süreli olmadı, yarım sezon sonra Cercle Brugge'e transfer oldu. İki sezon burada top koşturan futbolcu 2011'de Legia Varşovaya geçti. 2011-12 sezonunun ilk yarısını da Hapoel Haifa'da geçirdi, ikinci yarıda sözleşmesini feshederek Samsunspor'a transfer oldu.Kelhar, Samsunspor'da geçirdiği yarım sezonun ardından ise Azeri kulübü Kabala'ya imza attı.