SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta kardeşler piknik alanı ile  10 bin kişilik yeni yapılan kız yurdunun arasında kalan yol resmen alkol almak isteyenlerin buluşma yeri oldu. Sivas Belediyesi tarafından kardeşler piknik alanı geçtiğimiz yıllarda yenilenmiş bununla birlikte de bir insanların daha da eğlenceli vakit geçirebilmeleri adına bir macera parkı dahi yapılmıştı. Bbununla birlikte de mesire alanına çıkan yol üzerine de üniversite öğrencilerinin kalabilmesi için 10 bin kişilik yeni öğrenci yurdu yapıldı. Fakat yurtlar ile mesire alanı arasında kalan yolda aydınlatma ve herhangi bir güvenlik önlemi bulunmadığı için vatandaşlar kardeşler piknik alanına gitmeye korkar oldu. Korona virüs nedeniyle birçok yerin kapalı olmasıda özellikle alkol almak isteyenleri bu alana yöneltirken etrafa atılan onlarca çöp ve alkol şiseleri de durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. Gidecek hiç bir yer bulamayan bazı vatandaşlar kardeşler tepesine çıkan yol üzerinde duraklayarak burada alkol kullandıkları yetmezmiş gibi birde çevreyi adeta çöp denizine çeviriyorlar.

AİLELER ÇEKİNİYOR

Birçok aile kız öğrenci yurdu ile kardeşler mesire alanı arasında kalan bu yolda gereken aydınlatma ve çalışmaların olmaması nedeni ile mesire alanına gitmeye çekindiklerini belirtirken, birçok tedbirin alındığı park,mesire alanları gibi yerlerde bulunmanın da yasaklanmasıyla alkol almak isteyen birçok kişi kardeşler tepesine giden bu yolu da mesken etmiş durumda.

Bir taraftan virüsten kaçarken bir taraftan da doğayı kendi elimizle bu denli kirleterek hem yok ediyoruz hemde yeni hastalıkların önünü açıyoruz. Bu konuyla ilgili olarakta yetkililerin kısa sürede çözüm bulması bekleniyor.