Murat Polat 

Sivas’ta wushu antrenmanları belirlenen programlar dahilinde yapılan çalışmalarla devam ediyor.  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörü Salih Urhan, yönetiminde yapılan çalışmalarda sporcuların istenen hareketleri rahatlıkla yaptıkları gözlendi. Antrenör Urhan, gruplar halinde yaptıkları çalışmalardan iyi geri dönüşümler aldıklarını söyledi.

HAFTANIN 3 GÜNÜ ANTRENMAN YAPIYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörlerinden Salih Urhan, haftanın 3 günü antrenman yaptıklarını söyledi. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu Çok Amaçlı Salonunda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Urhan, “ İdmanlarımız saat 17:30’da başlıyor ve saat 19’da tamamlanıyor. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu Çok Amaçlı tesislerinde rahat bir ortamda idmanlar yapıyoruz.” dedi.

GRUPLAR HALİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörlerinden Salih Urhan, pandemi nedeniyle gruplar halinde antrenmanlar yaptıklarını söyledi. Tesislerinin wushu yapmaya ve gruplar halinde çalışmalar yapmaya müsait olduğunu belirten Urhan, “ Tesissimizde aynı anda 4 grupla idman yapacak potansiyel var. Pandemi nedeniyle 10’lu veya 15’li gruplar halinde idmanlar yapıyoruz. Gruplar halinde yapılan çalışmalardan iyi geri dönüşümler almaktayız.” diye konuştu.

PANDEMİ HERKESİ ETKİLEDİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörlerinden Salih Urhan, pandemi sürecinin herkesi etkilediğini söyledi. Geride kalan eğitim sezonunda yapmayı planladıkları okullararası wushu il birinciliğini bu eğitim döneminde de yapma ihtimallerinin düşük olduğunu vurgulayan Urhan, “ Wushu’da tüm etkinlikler askıya alındı. Yeni sürecin nasıl işleyeceğini bizlerde bilmiyoruz. Wushu Federasyonu’nun müsabaka takvimini açıklamasını bekliyoruz. İl olarak okullar ve kulüplerarası müsabakaları bu yılda yapma ihtimalimiz çok düşük görünüyor. Pandeminin gölgesinde sadece antrenman yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

VELİLER ÇOCUKLARINI SPORA YÖNLENDİRSİN

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörlerinden Salih Urhan, velilerden çocuklarını spora yönlendimelerini istedi. Bu spor dalının hangisi olacağının çok önemli olmadığını kaydeden Urhan, “ Çocuğunuzun seveceği ve yapmaktan keyif alacağı bir spor dalı vardı. Velilerimiz bunun araştırmasını yapsınlar ve ona göre yol haritası çizsinler. Kurumumuzda hemem hemen her branşta faaliyet yapılmakta.  Sporcuları tesislerimizde spor yaparken görmek bizleri mutlu ediyor.” dedi.

KÜÇÜK YAŞTA BAŞLAMAK ÖNEMLİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörlerinden Salih Urhan, wushuya erken yaşta başlamanın çok önemli olduğunu söyledi. Temel çalışmalarda sporcuları bir cimnastikçi gibi antrenman yaptırdıklarını belirten Urhan, “ Çocuklar spora ne kadar erken başlarsa o kadar iyidir. Wushu içinde bu kural geçerli. Wushu’da yapılan temel çalışmalar cimnastik üzerine yapılıyor. Yani sporcunun vücudunun çok esnek olması bu sporda zamanla başarıyı yakalamasına yardımcı oluyor.” diye konuştu.

EN BAŞARILI BRANŞLARDAN BİRİYİZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörü Salih Urhan, sporcularının birçok başarılara imzalar attığını söyledi. Wushu’da Dünya, Avrupa, Balkan ve birçok Türkiye Şampiyonu olan sporcularının bulunduğunu belirten Urhan, “  Branş olarak Sivas’ta en başarılı ekipler arasındayız. Birçok sporcumuzun üst düzey başarıları var. Yeni sporcular içinden yeni şampiyonlar yetiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Wushu’da Sivas hem Türkiye, hem Avrupa hemde Dünya markası konumunda. “ açıklaması yaptı.

KURUMUZLA İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörlerinden Salih Urhan, kurumlarıyla diyaloglarının çok iyi olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç’un, kendilerine her konuda tam destek verdiğini söyleyen Urhan, “  Kurumuzla ilişkilerimiz hep iyiydi. Şuanda iyi şekilde devam ediyor. İl müdürümüz Erdoğan Tunç bizlere her konuda tam destek vermeye devam ediyor. Kendisine bana ve sporcularıma verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

KULÜP SAYIMIZ YETERLİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Antrenörü Salih Urhan, wushuda ilde yeteri kadar kulüplerinin olduğunu söyledi. Kulüp yetkililerinin kendilerine her zaman katkılar sunduklarını söyleyen Urhan, “ Kulüpler bazında yaptığımız çalışmalarla kulüp sayımızı artırdık.  Kulüp yetkileri bizleri her zaman katkılar sundular. Sunmaya da devam ediyorlar. İl olarak il dışında yapılan müsabakalara birçok takımla ve birçok sporcu ile katılımlar gösteriyoruz.” dedi.