SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'da futbolcular, geçen sezon Süper Lig, bu sezon da TFF 1. Lig'de Sivas'ta yapılan son 20 karşılaşmanın 12'sinde kırmızı kartla cezalandırıldı.

Geçen sezon Süper Lig'de mücadele eden kırmızı-beyazlı ekip, iç sahadaki 17 maçtan 9'unu eksik tamamladı. Evindeki maçlarda 9 futbolcusu kırmızı kart gören Sivas ekibi, sahasında 14 puan kaybetti.

TFF 1. Ligdeki yeni sezonda da bu alışkanlıktan kurtulamayan Sivasspor'da futbolcular, geride kalan 10 haftada iç sahada 3 kez kırmızı kart gördü. Ayrıca ligin 3. haftasında deplasmanda yapılan Samsunspor maçında da Ahmet Cebe, takımını yalnız bıraktı.

Büyükşehir Gaziantepspor ile ligin en "hırçın" takımı olan Sivas ekibinde, iç sahadaki maçlarda Ahmet Cebe, Joan Oumari ve Ziya Erdal birer kez kırmızı kart gördü.

 

Sivasspor, eksik tamamladığı iç saha maçlarında Altınordu ve Şanlıurfaspor'u yenerken, Elazığspor ile berabere kaldı ve 2 puan kaybetti.

Kırmızı-beyazlı ekip, son iki sezonda evinde 10 kişi kaldığı 12 maçta 332 dakika eksik oynadı.

 

- "Biraz daha dikkatli olmalıyız"

 

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kartlar konusunda oyuncularını sürekli uyardığını söyledi.

TFF 1. Lig'in mücadeleci, tempolu ve keyifli bir lig olduğuna işaret eden Bakkal, "Futbol sert bir oyun, oyuncularıma pozisyona girerken dikkatli olmalarını söylüyorum. TFF 1. Lig mücadeleci bir lig, inşallah olmaz ama önümüzdeki haftalarda oyuncularımız belki yine kırmızı kart görecek. Bunu en aza indirmek ve aynı kadroyla devam etmek en büyük hedefim. Ligde bu mücadele varsa, sanırım ufak tefek de olsa bu kartları göreceğiz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Sivasspor'un kırmızı kartları genellikle iç sahada görmesini de değerlendiren Bakkal, "Sanırım buna aşırı motivasyon neden oluyor. Sert oyundan yanayım ama biraz daha dikkatli olmalıyız. Sert ve coşkulu oyunu kısıtlamak istemiyorum, yoksa üretkenliği engelleriz. Sert, tempolu ve keyifli bir ligde mücadele ediyoruz. Onun için biraz daha dikkatli olmalıyız. Oyuncularımız kırmızı kart gördüğü maçlardan sonra gelip özür diliyor. Ben de özür dilemek yerine kart görmemelerini söylüyorum." ifadelerini kullandı.

 

- Sivas'taki 12 kırmızı kart

 

Sivassporlu futbolcuların geçen sezon ve bu sezon evinde gördüğü kırmızı kartlar şöyle:

Sezon Müsabaka Skor Futbolcu Kart Dakikası
2015-2016 (Süper Lig) Sivasspor-Konyaspor 0-0 Jeronimo Barrales 77. dakika
  Sivasspor-Mersin İdmanyurdu 2-2 İbrahim Öztürk 53. dakika
  Sivasspor-Trabzonspor 0-2 John Boye 56. dakika
  Sivasspor-Gaziantepspor 3-0 John Boye 51. dakika
  Sivasspor-Eskişehirspor 1-2 Beykan Şimşek 60. dakika
  Sivasspor-Çaykur Rizespor 2-1 Yiğit İncedemir 54. dakika
  Sivasspor-Antalyaspor 0-0 Cicinho 90. dakika
  Sivasspor-Akhisar Belediyespor 1-1 Çağatay Çeken 90. dakika
  Sivasspor-Gençlerbirliği 2-1 Gökhan Süzen 70. dakika
2016-2017 (TFF 1. Lig)        
  Sivasspor-Altınordu 2-1 Ahmet Cebe 74. dakika
  Sivasspor-Şanlıufraspor 2-0 Joan Oumari 41. dakika
  Sivasspor-Elazığspor 0-0 Ziya Erdal 32. dakika