Murat Polat 

Süper lig 5’nci haftasında deplasmanda Kayserispor’u 3-1 mağlup eden Sivasspor, Rizespor’u mağlup ederek galibiyet serisi başlatmak istiyor. Ligin 6’ncı haftasında bugün sahasında Rizesporla karşılaşacak kırmızı-beyazlı ekipte mücadeleyle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Perşembe akşamı Avrupa Ligi 1’nci hafta maçında Villarreal’a deplasmanda 5-3 mağlup olan Sivasspor,  Rizespor engelini 3 puanla aşmak istiyor. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda bugün saat 20’de başlayacak maçta hakem Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak.

17’NCİ RANDEVU

Süper ligde Sivasspor ile Rizespor 17’nci randevularına çıkacak. İki ekip arasında süper ligde oynanan 16 karşılaşmanın 4’den Sivasspor, 5’inden ise Rizespor galip ayrıldı. İki kulüp arasında oynanan 7 müsabaka ise beraberlikle bitti. Süper ligde oynanan 16 karşılaşmada kırmızı-beyazlı ekip 16, Rizespor ise 15 kez gol sevinci yaşadı. İki ekip arasında geride kalan sezon oynanan maçtan Rize’de 2-1’lik skorla Rizespor galip ayrılırken, Sivas’ta oynanan müsabaka 1-1 berabere bitti.

SİVAS’TA 3’NCÜ İÇ SAHA

Süper ligin 6’ncı haftasında sahasında Rizesporla karşılaşacak Sivasspor bu maçla bu sezonki 3’ncü iç saha müsabakasına çıkacak. Bu sezon evinde oynadığı iki maçta 1 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip Rizespor’u mağlup edip iç sahadaki ilk galibiyetini almak istiyor. Alanyaspor’a 2-0 mağlup olan, Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan kırmızı-beyazlı ekip, evinde bu sezon oynadığı iki maçta gol atma başarısı gösteremedi. Yiğido iç sahada oynadığı iki maçta kalesinde 2 gol gördü. Sivasspor, ligde topladığı 7 puanla haftaya 9’ncu sırada girdi.

RİZE’DE 3’NCÜ DEPLASMAN

Süper ligin 6’ncı haftasında bugün oynanacak maçta Sivasspor’a konuk olacak Rizespor, bu maçla bu sezonki 3’ncü dış saha mücadelesine çıkacak. İki deplasman maçından 1 puan çıkartan Rizespor, bu maçlarda rakip kalelere gol atma başarısı gösteremedi. Deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-0 mağlup olan karadeniz ekibi Erzurumsporla 0-0 berabere kaldı. Rizespor ligde 5 puanla haftaya 13’ncü sırada girdi.

İKİ EKSİK

Süper ligde bugün oynanacak maçta Rizesporla karşılaşacak Sivasspor’da iki eksik yer alacak. Sakatlıkları nedeniyle formalarından uzak kalan savunma oyuncusu Aaron ve forvet oyuncusu Erdoğan Yeşilyurt bugün oynanacak Rizespor maçında yer almayacak.

FERNANDO ESkİ TAKIMINA KARŞI

Rizesporlu Fernando eksi takımı Sivasspor’a karşı bugün oynanacak maçta sahada yer alacak. Geride kalan sezon Sivasspor forması giyen ve ortaya koyduğu futbollarla beğeni toplayan Fernando, sezon sonu sözleşmesi bitince Sivasspor’dan ayrıldı. Brezilyalı forvet oyuncusu yaz transfer döneminde Rizesporla anlaştı.

OFANSİF KADROYLA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Süper ligin 6’ncı haftasında sahasında Rizesporla karşılaşacak Sivasspor’un rakibi karşısına ofansif yöne güçlü bir kadroyla çıkması bekleniyor.  Ligin 5’nci haftasında Kayseri’de oynanan müsabakaya ofansif bir kadro yapısıyla çıkan ve sahadan 3-1 galip ayrılan kırmızı-beyazlı ekibin aynı anlayışla Rizespor karşısında yer alması bekleniyor. Sivasspor’un, Rizespor karşısına kalede Samassa, savunmada Marcelo, Caner, Camara ( Robin) Ziya Erdal, orta sahada Isaac, Fayçal, Hakan Arslan, forvet hattında ise Gradel, Kayode ve Yatabare 11’iyle çıkması bekleniyor.