Murat Polat 

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, pandemi sürecinin tüm planları bozduğunu söyledi. İl basketbolu olarak bu süreçten çok etkilendiklerini söyleyen Günaydın, “ Kent olarak pandemi sürecinden etkilendik. Basketbol olarak bizler daha çok etkilendik. Çünkü sporcularımız antrenman bile yapamıyor. Tesislerimizi basketbola açamadık.  Yeni sezon için yaptığımız tüm planlarımız bozuldu.” dedi.

İKİ ORGANİZASYON ALMIŞTIK

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, pandemi süreci yaşanmasıyla Sivas’ta iki Türkiye Şampiyonası yapacaklarını söyledi. Tüm planların yapıldığını, gerekli izinlerin alındığını ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç’un kendilerine her türlü desteği verdiğini belirten Günaydın, “ Şehir olarak iki güzel organizasyona ev sahipliği yapacaktık. Pandemiye takıldık. 4 Eylül Taha Akgül ve Mecnun Otyakmaz Spor Salonlarında müsabakalarımızı oynayacaktık. Ama olmadı. Pandemi sürecinin bitmesiyle birlikte yeni organizasyonlar almak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ANTRENÖRSÜZ TAKIM SAHAYA ÇIKAMAZ

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, kulüplerarası müsabakalara ekiplerin, kulüple sözleşme imzalamış antrenörle çıkma mecburiyetlerinin olduğunu ifade etti. İldeki antrenör sayılarının yeterli ve diplomalı antrenör sayılarının iyi durumda olduğunu kaydeden Günaydın şöyle konuştu, “ Müsabakalara takımlar antrenörsüz çıkamıyor. Bu konuda hiçbir kulübe taviz vermiyoruz. Takımlar sezon başında bir antrenör ile anlaşmak zorunda. Bir antrenör yılda iki takımdan başka kulüpte çalışma yapamıyor.”

TESİSLERİMİZ İYİ DURUMDA

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, şehir olarak basketbol tesislerinin iyi durumda olduğunu söyledi. Mecnun Otyakmaz ve 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonlarının hizmete girmesiyle birlikte tesis sorunlarının kalmadığını belirten Günaydın, “ Bizler için şuan basketbol maçlarımızı oynayacağımız 3 salon var. 4 Eylül Spor Salonu, Mecnun Otyakmaz Spor Salonu ve 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu. Temsilcilik olarak okullar ve kulüplerarası müsabakaları 4 Eylül Spor Salonu’nda oynama taraftarıyız. Büyük organizasyonlar alırsak, Mecnun Otyakmaz ve 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonlarını devreye almayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN MEMNUNUZ

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, okullararası müsabakalarda yer alan ekiplerden ve bu ekiplerin sahaya çıkmasında emekleri bulunan Beden Eğitimi Öğretmenlerinden memnun olduklarını söyledi. Okullararası müsabakalarda ortaya çıkan atmosferden ve maçlardaki çekişmeden memnun kaldıklarını söyleyen Günaydın, “ Okullararası müsabakalara katılım kadın ve erkeklerde üst düzeyde oluyor. Beden eğitimi öğretmenlerimize il basketboluna kattıkları değerlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak beden eğitimi öğretmenlerinden okul takımlarını kulüpleştirerek, kulüplerarası maçlarda sahalarda yer almalarını istiyorum.” dedi.

HAKEM ORDUMUZ YETENEKLİ

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, genç ve yetenekli bir hakem ordusuna sahip olduklarını söyledi. Yaptıkları hakemlik kursunun ardından, basketbol ailesine yeni katılan isimlerle yollarına devam ettiklerini kaydeden Günaydın, “ Tecrübeli ve genç hakemlerimiz iyi bir uyum yakaladı. Hakemlerimize okullar ve kulüplerarası müsabakalarda görevler veriyoruz. Hepsinin gelişiminden son derece memnunum. Zamanla hakemlerimiz çok daha iyi yerlere gelecekler.” diye konuştu.

İKİ EKİBİMİZ LİG İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, iki kulüplerinin deplasmanlı bölgesel ligde yer almak için çalışmalar yaptığını ifade etti. Yolspor ve Çözüm Kolejinin bu yönde bir çalışmasının olduğunu belirten Günaydın, “ Deplasmanlı lig maçları eskisi gibi oynanmıyor. Federasyon bu kategorideki maçların statüsünde değişiklik yaptı. Takımlar şimdi grup müsabakası oynayıp yollarına devam ediyor. Maçlarda başarılı olan takımlar 3’ncü lige yükseliyor.” dedi.

FEDERASYONLA İLİŞKİLERİMİZ İYİ

Basketbol İl Temsilcisi Akın Günaydın, Basketbol Federasyonu ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi. Federasyon Başkanları Hidayet Türkoğlu ve ekibiyle uyumlu bir çalışma içinde olduklarını aktaran Günaydın şöyle devam etti, “ Federasyonumuzla devamlı iyi ilişkiler içinde yer alıyoruz. Federasyonumuz her zaman yanımızda ve bizlerin destekçisi oldu. Olmaya da devam ediyor.”