Murat Polat 

Yüzmede işler yoluna girmeye devam ediyor. Olimpik yüzme havuzunun hizmete girmesiyle güzel bir tesiste çalışma özlemlerini sona eren yüzme camiasında il temsilcisi Mahmut Karakollukçu, hasretlerinin sona erdiğini ifade ediyor. Olimpik Yüzme Havuzu’nun Sivas’a kazandırılmasında emeği bulunan herkesi teşekkür eden Karakollukçu, “ Özlem sona erdi. Artık çalışma ve başarılı sporcular yetiştirme zamanı, tesisin Sivas’a kazandırılmasında büyük emekleri bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, olimpik yüzme havuzunun dünya standartlarına uygun bir tesis olduğunu söyledi. Olimpiyat ve dünya şampiyonası hariç tüm ulusal ve uluslararası yarışmaların havuzda yapılabileceğini belirten Karakollukçu, “ Tesiste birkaç küçük eksiklik kaldı. Onlarda tamamlandığı zaman havuzda tüm organizasyonlar rahatlıkla yapılabilir. Yeni süreçte olimpik yüzme havuzumuzda önemli organizasyon yapmayı planlamaktayız.” diye konuştu.

VELİLER VE SPORCULAR MEMNUN

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, olimpik yüzme havuzunda yapılan çalışmalardan sporcular ve sporcu velilerinin memnun olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaları velilerin tribünlerde yerlerini alarak rahat şekilde takip ettiğini belirten Karakollukçu, “ Tesisler son sistem, soyunma odalarından tuşlara kadar her şey çok güzel. Sporcularımız tesisten rahatlıkla faydalanabiliyor. Bunun yarı sıra sporcu velilerimizde tesislerden rahat şekilde faydalanmaktalar.” İfadelerini kullandı.

AKREDİTE OLMAYAN KULÜP HAVUZA GİREMİYOR

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, olimpik yüzme havuzunda performansa dayalı yapılan çalışmalarda yer alacak kulüplerin Yüzme Federasyonu tarafından akredite edilmesinin gerektiğini söyledi. Federasyondan akredite edilen ekiplerin havuzdan faydalandığını kaydeden Karakollukçu,  Sivas’ta 8 kulübün yüzmede federasyon tarafından akredite edildiğini söyledi.

SU SIÇAKLIĞI 25 İLE 28 DERECE ARASI

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, havuz suyu sıcaklığının yarışma ve antrenmanlarda farklılık gösterdiğini söyledi. Olimpik yüzme havuzunda yapılan çalışmalarda su sıcaklığının 25-26 derece, bu sıcaklığının yarışmalarda 27-28 dereceye kadar yükseldiğini belirten Karakollukçu, havuz suyu sıcaklığının yüzmede önemli bir kriter olduğunu belirtti.

BAŞKANIN SİVASLI OLMASI AVANTAJ

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın’ın Sivaslı olmasının il yüzmesi adına önemli olduğunu belirtti. Federasyon ve Federasyon Başkanıyla aralarının ve diyaloglarının iyi olduğunu kaydeden Karakollukçu, “ Federasyon başkanımız Sivaslı, Sivaslı bir başkanla çalışmak bizlere güç veriyor. Havuzun yapılmasında başkanımızın büyük katkıları var. Havuzun açılış programına katıldı. Kendisinin yüzmeye ve Sivas’a bakışını beğenmekteyiz.” dedi.

ÜNİVERSİTEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu,  Cumhuriyet Üniversitesi yetkililerine yüzme branşına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. 5 yıl üniversitenin havuzunu kullandıklarını ve kendilerine bu konuda tam destek veren rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve ekibine teşekkür eden Karakollukçu, üniversitenin yüzme branşında olmaz ise olmaz değerler arasında yer aldığını söyledi.

HALK SEANSLARI OCAKTA

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, olimpik yüzme havuzunda hak seanslarının ocakta açılmasının planladığını söyledi. Pandemi nedeniyle havuzdan kulüpler ve projede yer alan çocukların faydalandığını ifade eden Karakollukçu, halk seanslarının pandeminin gidişatına göre belirleneceğini bu tarihinde en erken ocak olacağını dile getirdi.