Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, yapmış olduğu örnek çalışmalar ile dikkat çekiyor. 2 yıl önce yapılan olağan genel kurulun ardından Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütünde başkanlık görevine gelen Fatih Deveci, yönetimi ile birlikte bugüne kadar yapmış olduğu güzel çalışmalarla dikkatimi çekti.
      7/24 görevin başında olmasıyla dikkat çeken Deveci, 6 Şubat’ta yaşanan asrın deprem felaketinin ardından da sahada yer alan ilk isimlerden oldu. Deprem bölgesine yapmış olduğu gayretli çalışmalarla takip ettiğim Başkan’ın ulaşılabilir yapıda olması da kendisini farklı kılan ayrıntılardan biri.
      Şehit ve gazi ailelerine yönelik yapmış olduğu çalışmalarla beğeni toplayan Deveci’nin Sivas Merkez ve ilçelerde yer alan şehit ve gazi ailelerine yönelik yapmış olduğu programları da takip ediyorum. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci büyük ilinde başkanlık görevi yapan Deveci’nin Merkezle birlikte ilçe ve köylerde yaşayan şehit ve gazilere yönelik bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları da kamuoyu tarafından takdir edildiğini belirtmek istiyorum. Kişilik ve karakter olarakta temsil ettiği makama artılar katan Deveci’nin Sivas’ta kamu, kurum ve kuruluşlarda çalışan şehit ve gazi yakınları için yapmış olduğu plan, programlar ve görüşmeleri de bilen isimler arasındayım.
      Şehit aileleri ve gazilerinin haklarını her platformda koruyan, onların haklarının daha güzelleşmesi için çalışmalarda ve projelerde yer alan Başkan Fatih Deveci’nin, Türkiye gündemini yakinen takip etmesi ve kendisine yöneltilen derneği ile ilgili her konuya samimiyetle cevaplar vermesi kendisini çok ama çok geliştirdiğini ortaya koyuyor.
       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kıbrıs ve Kore gazilerinin maaşlarının 8 bin 500 liraya yükseltilmesine herkesten daha çok sevinen Başkan Deveci’nin şehit aileleri ve gazilerinin maaşlarının daha da iyi konumlara gelmesi adına Ankara’da geçtiğimiz aylarda gerek bakanlıklarda gerekte mecliste yapmış olduğu ziyaretleri de takip etmiştik.
      Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği çalışkan, cesur, tuttuğunu koparan, yaptığı işte her gün kendini geliştiren bir Başkan’a sahip. Başkan’ımıza ve yönetimine bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum.