Murat Polat 

Pandemi sürecinde Sivas’ta belirli programlar dahilinde çalışmalar yapan branşlar arasında yer alan cimnastikte antrenmanlar devam ediyor. Corona virüs tedbirleri kapsamında yeniden yapılan planlar doğrultusunda çalışmalar yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sebahat Kahya, sporcularına yaptırdığı antrenmanlarla dikkat çekiyor.  Yapılacak antrenmanı önce sporcusuna anlatan, ardından yapılacak hareketi kendisi yaparak sporcusuna gösteren Kahya, daha sonra istenilen hareketi yapması için sporcusuna yardımcı oluyor. Kahya’nın sporcusuna hareketi öğretme şeklinin kurumdaki diğer antrenörleri örnek olması bekleniyor.

TEK TEK ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sebahat Kahya, pandemi nedeniyle sporcularıyla tek tek çalışma yaptıklarını söyledi. Gruplar halinde yaptıkları çalışmaları pandemi tedbirleri kapsamında tekli çalışmalara çevirdiklerini belirten Kahya, “ Haftanın 5 günü antrenman yapıyoruz. Sporcu velilerimizle görüşme yaptık. Şuan belirlenen gün ve saatlerde sporcularımızı tek tek antrenmanlara alıyoruz.  Yeni yaptığımız programdan bizler, veliler ve sporcular memnun.” dedi.

YETENEKLİ SPORCULAR VAR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sebahat Kahya, yetenekli sporcularla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yaptıkları antrenmanlardan iyi geri dönüşümler elde ettiklerini belirten Kahya, “ Pandemi süreci bizleri etkiledi. Ancak 1 Haziran’dan bu yana yaptığımız çalışmalarla sporcularımızı eski formlarına getirme başarısı gösterdik. Tüm sporlarda olduğu gibi cimnastikte, çok çalışmak, çok çalışmak ve sabır isteyen bir spor. Ama sporcularımızın cimnastiğe yatkın olmaları bizlere artılar katıyor.” İfadelerini kullandı.

VELİLERİN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik antrenörlerinden Sebahat Kahya, sporcu velilerinin branşlarına ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi. Yapılan antrenmanlara çocukların velileri tarafından getirildiğini ve velileri tarafından antrenman sonrasında alındığını ifade eden Kahya, “ Veliler ile çok iyi diyaloglar içindeyiz. Sporcu, antrenör ve veli köprüsünü iyi şekilde kurduk. Bu köprüye zamanı geldiğinde okullarda dahil olacak.” diye konuştu. 

HER ANTRENÖRÜN BİR TARZI VAR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sebahat Kahya, her antrenörün farklı bir öğretme şeklinin olduğunu söyledi. Kendisinin yaptırdığı antrenmanda sporcusuna önce yapılacak çalışmayı anlattığını, ardından yapılacak çalışmayı kendisinin yaparak sporcusunu gösterdiğini ve ardından yapılacak hareketi sporcusundan istediğini söyleyen Kahya, “ Benin stilim bu. Bu şekilde yapılan çalışmalarda sporcularımdan daha iyi verim alıyorum. Benin mantığında antrenör yaptığı branştaki hareketleri kendisinin sporcusundan çok daha iyi şekilde yapması gerekli.” dedi.

KÜÇÜK YAŞTA BAŞLAMAK AVANTAJ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörinden Sebahat Kahya, spora ve özellikle cimnastiğe erken başlamanın önemine vurgu yaptı. Erken yaşta başlanan cimnastikte ilerlemenin ve temel çalışmaların çok daha rahat yapıldığını ifade eden Sebahat Kahya, velilerden çocuklarını ana okulu yaşlarında cimnastiğe yönlendirmelerini istedi.

İNCİ İYİ BİR ANTRENÖR OLACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sebahat Kahya, milli wushucu İnci Alpayar’ın çok iyi bir antrenör olacağını söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretmenlik 3’ncü sınıf öğrencisi İnci Alpayar’la yaklaşık 3 aydır birlikte çalışma yaptıklarını belirten Kahya, “ İnci komple bir sporcu. Wushu’da milli bir sporcu olması bizi gururlandırıyor. Cimnastiğe meraklı olması ve cimnastikteki hareketleri rahatlıkla yapıyor olması beni mutlu ediyor. Sporcularla çok iyi diyaloglar kurabiliyor. Şuan birlikte çalışmalar yapıyoruz. Ama İnci’nin ben zamanla çok iyi bir antrenör olacağını düşünmekteyim.” dedi.

GELİŞİM İÇİN YARIŞMA ŞART

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sebahat Kahya, sporcuların gelişimi için yarışmalarda yer almalarının öneminin büyük olduğunu söyledi. Okullar, kulüpler ve ferdi yarışmalarda yer almanın sporcuların gelişimine büyük katkısının olduğunu belirten Kahya şöyle konuştu, “ Şuan antrenman yapıyoruz. Pandemi sürecinin gidişatına göre yarışma takvimlerinin açıklanmasını bekliyoruz. Sporcularımızla gerek ilde gerekse il dışında yapılacak yarışmalara katılmayı planlamaktayız.”

İL MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik antrenörü Sebahat Kahya, Gençlik ve Spor İl Müdürleri Erdoğan Tunç’a kendilerine ve sporcularına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.  Sağlanan imkanlar dahilinde çok iyi şartlarda çalışmalar yaptıklarını belirten Kahya, “ Kurum müdürümüz Erdoğan Tunç, bizlere her konuda tam destek veriyor. Yaptığımız antrenmanlarda bizleri takip ediyor. Kendisine cimnastiğe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.