Murat Polat 

Bisikletçilerde 2020 yılı faaliyetleri devam ediyor. Her hafta sonu bir ilde yapılan uluslararası veya Türkiye Şampiyonalarında yer alan Sivaslı pedallar hafta sonu Gümüşhane’de yapılacak Türkiye Şampiyonasında yer alacak. Pandemi sürecinin ilk gününden bugüne kadar aralıksız olarak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, devletin kendileri ve sporcularına büyük imkânlar sunduğunu, sağlanan bu imkânlara karşılık çalışmamanın nankörlük olacağını söyledi. Başarılı antrenör ile yapılan röportajdan terlenenler şöyle;

DEVLETİMİZ HER İMKÂNI SUNUYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kendilerine her türlü imkânı sunduğunu söyledi. Kurumlarının destekleriyle sporcularının çok rahat şartlarda ve çok iyi imkânlarla çalışmalar yaptığını belirten Yiğit, “ Şuan bisiklet havuzumuzun değeri 600 bin bira kadar. Kurumumuz son olarak bizlere 350 bin liralık yeni ekipman aldı. Sporcularımız çok iyi bisikletlerle çalışmalar yapıyor ve yarışlarda yer alıyor. Devletimizin bizlere sunduğu imkânlara karşılık çalışmamak nankörlük olur” dedi.

3 KULÜP AKTİF HALDE

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, 3 kulübün aktif şekilde il dışında yapılan yarışlarda yer aldığını söyledi. Uluslararası ve Türkiye Şampiyonalarında Gençlikspor, Telekomspor ve Aktifspor kulüplerinin şehri temsil ettiğini belirten Yiğit, “ 3 kulübümüzle il dışında yapılan yarışlarda Sivas’ı temsil ediyoruz. Şuan sporcularımızın genel durumu iyi zamanla çok daha iyi durumlara geleceklerine inanmaktayım. Çalışmalarımız iyi şekilde devam ediyor.” diye konuştu.

18 YILDA ÇOK YOL KAT ETTİK

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, 18 yılda büyük yollar kat ettiklerini söyledi. 2002 yılında kurumda antrenör olarak görev yapmaya başladığını ve o günden bu güne kadar bisiklette büyük yollar kat ettiklerini ifade eden Yiğit, “ Bisiklette planlı ve programlı çalışmalarla bu gününe kadar geldik. Bazen tempomuzda düşüş oldu. Bazen çıkış. Şampiyon sporcularımız, milli takımlarda yer alan isimlerimiz oldu. 18 yılda bin 500, 2 bin sporcuya hizmetler sunduk.” İfadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIMLARDA GÖREVLER YAPTIM VE YAPIYORUM

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, milli takımlarda görevler yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyledi. Yıldız ve genç milli takımlarda uzun yıllar teknik direktör olarak yerler aldığını kaydeden Yiğit şöyle devam etti; “ Şuan İşitme Engelliler Bisiklet Milli takımında teknik adam olarak görev yapıyorum.  Daha önceki yıllarda yıldız ve genç milli takımlarda görevler yaptım. Milli takımlarda görev yapmak bana daha farklı duygular hissettiriyor.”

FEDERASYON YÖNETİM KURULU ÜYESİYİM

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olduğunu söyledi. Federasyon ile Sivas’ın ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirten Yiğit, “ Sivas’ın Bisiklet Federasyonu ile ilişkileri her zaman iyiydi. Şuan ise çok daha iyi durumda, Federasyon yönetim kurulu üyesi olarak Türk sporuna hizmet etmenin gururunu yaşıyorum.” dedi.

OKULLARARASI YARIŞLARA GÖSTERİLEN İLGİ BENİ MUTLU EDİYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, okullararası yarışlara gösterilen ilginin her geçen gün artmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. İlk sezonlarda okullararası yarışlara ilginin çok az olduğunu ancak bu sezon ilginin tavan yaptığını belirten Yiğit, “ Gerede kalan eğitim ve öğretim döneminde okullararası yarışlara ilgi tavan yaptı. Yarışlara katılım gösteren beden eğitimi öğretmenlerimize ve sporculara teşekkür ediyorum. Pandemi süreci ortaya çıkmasa okullararası yarışmalarda sporcularımızdan Türkiye çapında dereceler bekliyorduk.” diye konuştu.

İŞİTME ENGELLİ SPORCULARDAN UMUTLUYUM

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, işitme engelli sporculardan ümitli olduğunu söyledi. Sivas’ta faaliyet gösteren Gençlikspor ve Aktifsporda sporculuk yaşantılarını sürdüren 3 erkek 5 kadın işitme engelli sporcunun kendileriyle çalışmalar yaptığını vurgulayan Yiğit, “ İşitme engelli sporcularımızla uluslararası ve Türkiye Şampiyonlarına katılım gösteriyoruz. İşitme Engelliler Bisiklet milli takımının iskelet kadrosu Sivas’tan oluşmakta. Onların antrenman ve yarış tempolarından memnunum. Zamanla çok daha iyi tempolar yakalayacaklar.” ifadelerini kullandı.

YOLLAR BİSİKLET KULLANMAK İÇİN YETERLİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, Sivas’ta yolların antrenman yapmaya ve yarışlara müsait olduğunu söyledi. Avrupa’da bisiklet idmanları ve yarışları için bu tür yolların zor bulunduğunu belirten Yiğit, “ Türkiye’de yollar bisiklet kullanmak için müsait. Sivas’taki yollar ise çok güzel, ancak başka iller ve Avrupa ile aramızdaki tek fark, onlarda bisiklet yollara daha fazla ve birbirlerine bağlı şekilde, bu sayede insanlar bisiklet yollarında daha güvenli şekilde bisiklet sürebiliyorlar.” dedi.

İL MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürleri Erdoğan Tunç’a spora, sporcuya ve antrenöre verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Tunç’un kendilerine her konuda tam destek verdiğini söyleyen Yiğit, “ Müdürümüz bizlere her türlü desteği veriyor. Bizlerde bu desteğin karşılığını vermek için var gücümüzle çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.