Ligin 2’nci haftasında Pazar günü saat 19:30’da başlayacak müsabakada sahasında Mersin İdman Yurdu’nu konuk edecek Sivasspor, rakibini mağlup ederek lige yeniden başlangıç yapmak istiyor. Boluspor karşısında aldığı 4-1’lik mağlubiyetle taraflı-tarafsız herkesin üzerinde şok etkisi yaradan Sivasspor da gözler Mersin İdman Yurdu ile oynanacak müsabakaya çevrildi. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak müsabakayı galibiyetle tamamlamayı hesaplayan Sivasspor, rakibi karşısında elde edeceği 3 puanla lige yeniden başlangıç yapmayı planlıyor.

SİSTEM DEĞİŞECEK Mİ?

Sivasspor da Mersin İdman Yurdu müsabakası öncesinde saha içindeki sistemin değişip değişmeyeceği merak ediliyor. Ligin 2’nci haftasında sahasında Mersin İdman Yurdu’nu konuk edecek Sivasspor da bu müsabakayla ilgili hazırlıklar sürüyor. Kulüp tesislerinde bugün yapacağı antrenmanla Mersin karşılaşması hazırlıklarını sürdürecek kırmızı-beyazlı ekibin Mersin maçında sahadaki dizilişi merak ediliyor. Boluspor maçının ardından sonra 10 numara konumunda oynayan Beykan Şimyek’in kadro dışı kaldığı, Kerim Avcı’nın sakat olduğu Sivasspor da gözler teknik direktör Osman Özköylü’ye çevrildi. Oynanan hazırlık ve lig müsabakalarında sahalarda 4-4-1-1 dizilişi ile yer alan Sivasspor da, Mersin maçında sahada yer alınacak sistem merak ediliyor.

ÇİFT FORVET BEKLENTİSİ

Sivasspor da taraftarlarda çift forvet beklentisi sürüyor. Mersin İdman Yurdu müsabakasında ekiplerinin sahaya çift forvetli oyun tarzıyla çıkmasını bekleyen taraftarlar, iç sahada tek forvet oynamanın mantıksız olabileceğini ifade ediyor. Mersin maçında Ergin Keleş, Berreles ikilisinin sahada yan yana oynamasını ve ekiplerinin sahaya 4-4-2 sistemiyle çıkmasını bekleyen taraftarlar, “ Mersin maçında parolamız galibiyet. Galibiyet içinde sahada çift forvetli yer almak gerek. Bizlerin beklentisi bu yönde. İç sahada cesur oynanan bir takım sahada görmek istediklerini” dile getiriyorlar.

İLK RESMİ MÜSABAKA

Yeni 4 Eylül Stadyumu ilk resmi müsabakasına çıkmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 120 milyon liraya mal olan 4 Eylül Stadyumu farklı özellikleriyle Türkiye’nin önemli stadyumları arasında yer alacak. Localarıyla birlikte 27 bin 500 kapasiteli stadyumda oynanacak Sivasspor, Mersin İdman Yurdu karşılaşmasıyla resmin açılışını yapacak. Pazar günü saat 19:30’da başlayacak müsabakaya futbol severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

KARABAŞ DÜDÜK ÇALACAK

Sivasspor ile Mersin İdman Yurda arasında oynanacak müsabakada İstanbul Bölgesi A klasman futbol hakemlerinden Onur Karabaş düdük çalacak. Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu 1. Lig 2’nci hafta karşılaşmalarında görev yapacak hakemleri açıkladı. Pazar günü 4 Eylül Stadyumu’nda saat 19:30’da başlayacak Sivasspor, Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında Onur Karabaş düdük çalacak. Karabaş’a, Önder Yılmaz ve Mehmet Yıldırım yardımcı, Serdar Akkoçoğlu ise 4’ncü hakem olarak eşlik edecek.