MURAT POLAT

Süper ligde liderlik el değiştirdi. Ligin 11. haftasında Konyaspor'u mağlup ettikten sonra liderlik koltuğuna oturan Sivasspor, koltuğu 11 hafta sonra Trabzonspor'a devir etti. Ligin 22.haftasında deplasmanda Trabzonspor 2-1 mağlup olan kırmızı beyazlı ekip haftayı 42 puanla 3. sırada tamamladı. Cüneyt Çakır'ındüdük çaldığı müsabakada Trabzonspor'a galibiyeti getiren gollere Sörloth ve Caner Osmanpaşa (kendi kalesine) kaydetti. Sivassporun golü Yatabare'de geldi.

4. MAĞLUBİYET

Sivasspor, süper ligdeki 4.deplasman mağlubiyetini Trabzonspor karşısında aldı. Kırmızı beyazlı ekip bu sezon Rizespor, Galatasaray, Gaziantep Futbol Kulübü ve Trabzonspor'a mağlup oldu. Öte yandan yiğido son iki deplasman maçından yenilgilerle ayrıldı.

ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER

Süper ligin 22. haftasında Trabzonsporla deplasmanda karşılaşan Sivasspor'da teknik heyet zorunlu 3 oyuncu değişiklikleri yaptı. Kırmızı beyazlı ekipte sakatlanan Uğur Çiftçi, Caner Osmanpaşa ve rahatsızlık geçiren Ziya Erdal oyundan çıktı. Bu üç oyuncunun yerine müsabakaya Yasin Öztekin, Camara ve Claudemir dahil oldu.

İDEALE YAKIN 11

Süper ligin 22. haftasında Trabzonsporla deplasmanda karşılaşan Sivasspor,  müsabakaya kalede Samassa, savunmada Marcelo,Aaron, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, orta sahada Fatih Aksoy, Hakan Arslan, Mert Hakan Yandaş, forvet hattında ise Fernando, Yatabare ve Ziya Erdal 11'yle çıktı.

3 EKSİK

Süper ligin 22. haftasında Trabzonsporla deplasmanda karşılaşan Sivasspor'da, sakatlıkları nedeniyle 3 futbolcu formalarından uzak kaldı. Kırmızı beyazlı ekipte bu  maçta Emre Kılınç, Kone ve Skuletic sakatlıkları nedeniyle müsabakada yer almadı.

GÜZEL AMPİYANS

Süper ligin 22. haftasında Trabzonspor ile Sivasspor arasında Trabzon'da oynanan karşılaşmaya Şenol Güneş Spor Kompleksi ev sahipliği yaptı. 40 bin 782 kapasiteli stadyumda oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu. Zorlu müsabakayı Sivaslı futbol severlerde konuk tribünde takip etti.

COSTA ESKİ TAKIMINA KARŞI

Savunma oyuncusu Costa, eski takımı Sivasspor'a karşı Trabzonspor formasıyla sahaya 11'de çıktı. Sivasspor'da 2013-2015 sezonlarında futbol oynayan tecrübeli sim dün Trabzon'da oynanan maçta eski takımı Sivasspora karşı Trabzonspor formasıyla sahada yer aldı.

ÇALIMBAY VE ÇİMŞİR İLKKEZ KARŞILAŞTI

Süper Lig tarihinde Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir,  ilkkez karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçta Trabzonspor'da teknik adam olarak Ünal Karaman yer alıyordu.

TRABZON'DA 1 SİVAS'TA 5 YERLİ

Süper ligin 22. haftasında  Trabzon'da oynanan müsabakaya Trabzonspor 1, Sivasspor ise 6 yerli futbolcuyla çıktı. Trabzonspor'da sahaya 11'de kaleci  Uğurcan yerli oyuncu olarak çıkarken, Sivasspor, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Fatih Aksoy, Hakan Arslan, Mert Hakan Yandaş ve Ziya Erdal sahaya 11'de çıkan yerli oyuncular oldu.