Sivasspor, Kayserispor’u deplasmanda 3-1 mağlup ederek süper ligdeki puanını 5’nci haftanın ardından 7’e yükseltti. Süper ligin 5’nci haftasında Cumartesi deplasmanda Kayserispor’la karşılaşan kırmızı-beyazlı ekip sahadan mücadelenin her iki yarısında bulduğu gollerle 3-1 galip ayrıldı. Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda saat 16’da başlayan müsabakada hakem Halil Umut Meler düdük çaldı. Sivasspor’a, Kayseri deplasmanında galibiyeti getiren gollere Ziya Erdal (28) Yatabare (61) ve Fayçal (83) imza attı. Kırmızı-beyazlı ekipte Yasin Öztürk 90+6’ncı dakikada kazanılan penaltı atışından faydalanamadı. Ligin 5’nci haftasında Kayserispor’u, deplasmanda 3-1 mağlup eden Sivasspor, bu galibiyetle ligdeki puanını 7’e yükseltti.

GÜZELIRMAK İÇİN SAYGI DURUŞU

Göztepe’nin efsane futbolcularından ve milli takımlarda çeşitli dönemlerde forma giyen Nevzat Güzelırmak (78) hayatını kaybetti. Güzelırmak için Kayserispor, Sivasspor maçı öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Memleket Sivas Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı diliyoruz.

İKİNCİ DEPLASMAN GALİBİYETİ

Sivasspor süper ligde bu sezon oynadığı ikinci deplasman maçından da sahadan 3 puanla ayrıldı. Ligin ikinci haftasında deplasmanda Erzurumspor’u 2-1 mağlup eden kırmızı-beyazlı ekip 5’nci hafta maçında Kayserispor’u 3-1 mağlup ederek bu sezon oynadığı iki deplasman maçından 6 puan çıkardı. Öte yandan Sivasspor evinde oynadığı iki müsabakadan ise bir puan çıkartabildi.

MARCELO FORMASINA KAVUŞTU

Süper lig ekiplerinden Sivasspor’da savunma oyuncusu Marcelo formasına kavuştu. Sakatlığı nedeniyle Erzurumspor ve Ankaragücü maçlarında takımdaki yerini alamayan Brezilyalı sağbek, Kayserispor maçında sahadaki yerini aldı. Marcelo maçta ortaya koyduğu iyi performansla dikkat çekti.

5 GOLE 5 FARKLI İSİM

Süper lig ekiplerinde Sivasspor’da bu sezon oynanan 4 müsabakada atılan 5 gole 5 farklı isim imza attı. Erzurumspor ve Kayserispor maçlarında 5 gol atan kırmızı-beyazlı ekipte gollere Gradel, Kone, Ziya Erdal, Yatabare ve Fayçal imza attı.

KUPA HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Süper lig ekiplerinden Sivasspor’da, Perşembe günü İspanya’da oynanacak Avrupa Kupası grup maçı hazırlıkları bugün yapılacak çalışmayla devam edecek. Kulüp tesislerinde teknik heyet nezaretinde yapılacak çalışmaya tüm futbolcuların katılması bekleniyor. Kulüp tesislerinde yapılacak antrenmanın taraftarları ve basına kapalı olarak yapılacak. Sivasspor, 22 Ekim Perşembe saat 22’de Villarreal ile deplasmanda karşılaşacak.