Murat Polat 

Okullararası cimnastik il birinciliğinde ortaya koyduğu performanslar ve elde ettiği başarılarla dikkat çeken Ecem Yılmaz, çalışmalarını antrenörü Sabahat Kahya nezaretinde yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor. Ailesinin her konuda destek verdiği 10 yaşındaki sporcu, hem eğitimde hemde sporda başarılı olmak istiyor.  Ecem ve ailesiyle, yapılan röportajdan sizler için terlenenler şunlar;

SPORA NASIL BAŞLADIN?

Spora ailemin desteğiyle 4 yıl önce başladım. Aileme bana her konuda verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Spor yaptığım zaman kendimi daha dinç, daha mutlu hissediyorum. Sporun benim gelişimime büyük katkılarının olduğunun farkındayım. Aileme beni spora yönlendirdikleri için minnettarım.

EĞİTİM HAYATIN NASIL İLERLİYOR?

Şehit Cüneyt Erkan Ortaokulu 5’nci sınıfta öğretim hayatımı devam ettiriyorum Pandemi sürecinden dolayı öğretimde geride kalan öğretim döneminde yaşadığımız sıkıntıları şuan kısmen aşmış durumdayız. Eğitimde başarılı olmak için çalışmalar yapıyorum. Ailem hem sporda hemde eğitimde bana tam destek veriyor. Okulu, arkadaşları ve öğretmenlerimizi çok ama çok özledim.

ANTRENÖRÜN HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİN?

Antrenörümü çok seviyorum. Onunda beni çok sevdiğini biliyorum Çok disiplinli, işini gerçekten çok seviyor. Kendisinin bizlere öğretme şeklini çok beğeniyorum. Antrenörümüz önce istediği hareketi bize anlatıyor. Daha sonra o hareketi kendisi yapıyor ve en sonunda bizden bu hareketi yapmamızı istiyor. Bundan dolayı çalışmalarımız çok iyi şekilde devam ediyor.  Antrenör, cimnastikte çok ama çok yetenekli, hedefim onun gibi iyi bir cimnastikçi olmak.

ELDE ETTİĞİN BAŞARILAR

10 yaşındayım ama okullar ve gruplararası yarışmalarda başarılarım ve şampiyonluklarım var. Geride kalan öğretim döneminde 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan okullararası yarışmalarda elde ettiğim dereceler beni fazlaca mutlu etti. Salondaki hava gerçekten çok iyiydi. Velilerimizin önünde heyecanlı şekilde yarışmada yer aldık. Yarışlar sonunda velilerimiz ve hocalarımızla elde ettiğimiz başarıları kutladığımız anları unutamıyorum.

SPORDA VE EĞİTİMDE HEDEFLERİN 

En iyilerini başarmak istiyorum. Ailemin bana verdiği destekler ortada. Benim iyi bir eğitim olmam ve benim iyi bir şekilde gelişim göstermem için ailem ellerinden gelen herşeyi ortaya koyuyor. Bu kadar emeği karşılık benimde hem eğitimde hemde sporda başarılı olmam, iyi yerlere gelmem gerekli, eğitimde uzun bir yol beni bekliyor. Ama sporda Türkiye Şampiyonu olmak, milli takım sporcusu olmak ve ülkemi uluslararası yarışmalarda temsil etmek en büyük hayalım.

SPOR TESİSLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİN

Tesislerimizin her geçen gün daha iyi konumlara geliyor. Yeterli mi derseniz yeterli değil. Ben tam donanımlı bir cimnastik salonunda antrenman yapmaya çok isterim. Şuan ki antrenman salonumuz benim ve arkadaşlarım için yeterli olabilir, ancak her antrenmanda yeni hareketler öğreniyoruz. Bazı hareketlerde salonumuzun bizlere yeterli gelmediğini hissetmeye başladım. Daha güzel, daha büyük içinde tüm cimnastik ekipmanlarının olduğu bir tesiste çalışmaya çok isterim.

PANDEMİ SÜRECİ SENİ ETKİLEDİ Mİ?

Ailem ve ben pandemi sürecinin dünyada tamamen bitmesini istiyoruz. Pandemi sürecinin ilk gününden bu yana ailem bu süreçte çok dikkatli şekilde hareket etti. Etmeye de devam ediyoruz. Antrenman dışında evde kalmaya özen gösteriyorum. Ailem herkesin pandemi kurallarına uymasını istiyor. Pandemi sürecinin bitmesini ve dünyanın yeniden normal bir hale gelmesini çok istiyoruz.

SPORUN GELİŞMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Okullarda nasıl ki, öğrenciler ana sınıfından basamaklı şekilde liseye, oradan üniversiteye geçiyorlarsa, sporda da alt yapının önemini herkesin bilmesi gerekli. İyi bir sporcu olmak için altyapı çalışması ve alınan eğitimin çok önemli olduğunu düşünmekteyim. Altyapı eğitiminin Türkiye’de daha yaygın şekilde verilmesi, verilen eğitimlerinde işinde uzman isimler tarafından yaptırılması gerektiğini ailem ve ben düşünmekteyim. Verilecek altyapı eğitimlerinin yanı sıra sporcuların yeteneklerine göre branşlara yönlendirilmesi sporun ve sporcunun gelişimine katkısı büyük olacak. Türkiye’de futbol ve basketbol branşlarına verilen önem ve değerin diğer branşlara gösterilmesini istiyoruz.  Sağlık için çocuk, genç yaşlı herkesin spora yönlendirilmesini ve spor yapmalarını istiyorum.

AİLENİN SPORA BAKIŞI

Ailem bana her konuda tam destek veriyor. Pandemi süreci devam ediyor, ama ben ailemin desteğiyle antrenmanlara gelip antrenman sonrasında evime gidiyorum. Ailem bilinçli bir antrenör eşliğinde ve eğitime engel olmadan spor yapmamı istiyor ve destekliyor. Aileme bana her konuda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.