Murat Polat 

Sivas’ı yeni sezonda Kadınlar Hentbol Süper Ligde oynanacak müsabakalarda temsil edecek Sivas Belediyespor’da yıldız isimlerden Dicle Ersöz (17) en büyük hayalinin süper ligde oynamak olduğunu söyledi. Kahramanmaraş doğumlu 17 yaşındaki sporcu,  eğitim ile sporu bu sezonda birlikte götürmek için çalışmalar yapacağını belirtti. Yıldız isimle yapılan röportajdan sizler için derlenenler şunlar;

KAÇ YILDIR HENTBOL OYNUYORSUN?

Dicle Ersöz, 7 yıldır hentbol oynadığını söyledi. 2003 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldiğini ve 7 yıldır hentbol oynadığını belirten Ersöz, “  Küçük yaştan bu yana spor yapıyorum. Hentbolda başarılı olduğumu hissetince bu spor dalına daha fazla önem verdim. Hem okul hemde kulüp takımlarında forma giyiyorum. Bu sezon süper ligde oynayacak olmanın heyecanını ve hayallerini kurmaya devam ediyorum.” dedi.

AİLENİN SPORA BAKIŞ AÇISI

Ailem bana spor konusunda her zaman destek verdi. Destek vermeye devam ediyor. Onların benden istekleri spor ile eğitimi birlikte götürmem yönünde oldu. Bu şekilde olmaya da devam ediyor. Aileme bana verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Benim ikinci ailem ise hentbol takımındaki arkadaşlarım.

EĞİTİM HAYATIN NASIL GİDİYOR?

Ahmet Ayık Spor Lisesi’nde son sınıf öğrencisiyim. Hayal ettiğim ve çok isteyerek geldiğim okulumdan inşallah bu yıl mezun olacağım. Okulumda verilen eğitimden memnunum. Okul hentbol takımı forması da giymekteyim. Geçen yıl Türkiye Şampiyonu olma hedefiyle çıktığımız yolda pandemiye takıldık. Bu yılda müsabakaların oynanacağını tahmin etmiyorum. Hem geçen yılki hemde bu yılki okul hentbol takımlarımıza yazık oldu.

HENTBOL VE EĞİTİMDE HEDEFLERİN NELER?

Hentbol ve eğitimde güzel hedeflerim var. Hentbolda süper ligde oynayan kalıcı sporculardan olmak istiyorum.  Milli takım forması giymek. Bu iki hedefe sporda ulaşmak için çok çalışmamın ve sabırlı olmanın gerektiğini biliyorum. Süper ligde bu sezon oynanacak maçlarda alacağım görevleri en iyi şekilde yerine getirip hedeflerime biraz daha yaklaşmak istiyorum. Eğitimde hedefim Spor Bilimleri Fakültesinde okumak ve beden eğitimi öğretmeni olmak.

SÜPER LİGİ NASIL HAYAL EDİYORSUN?

Geride kalan sezon kadınlar hentbol 1’nci ligde birçok maçta görev yaptım. Kulüplerarası Genç Kadınlar Hentbol Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2’ncisi olan takımda yer aldım. Hentbolda geride kalan sezonda iki kulvarda oynanan maçlarda iyi işlere imzalar attığımı düşünüyorum. Bu yıl süper ligde, televizyonda maçlarını takip ettiğim isimlerle aynı sahada ve onları rakip olacağım. Zor bir sezon beni bekliyor biliyorum. Ama yılmadan bu ligde bana verilecek görevleri en iyi şekilde yapmanın planlarını yapıyorum.

ANTRENÖRLERİN HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİN

Kulüp antrenörüm Doğan Ardahanlı ve okul beden eğitimi öğretmenim Yunus İşler benim için iki önemli değerdir. Kendimi şanslı hissediyorum. Hem antrenör hem baba hemde bizlere abilik yapan isimlerle çalışmalar yapıyorum. Bana bugüne kadar verdikleri ve kattıkları tüm değerlerden dolayı Doğan Ardahanlı ve Yunus İşler’e teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.

ARKADAŞLARINLA DİYALOGLARIN NASIL?

Takım içinde küçük isimlerden biriyim. Tabiki takımlarda küçük yaşta olduğun zaman görev alanların daha fazla genişliyor. Takımda yer alan büyüklerimize karşı her zaman saygılı olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Uzun zamandır spor yapığım için spor kültürü ve spor ahlakı bizlerde zamanla oturdu. Takım içinde yer alan herkesle aram çok iyi. Bu hep böyle oldu. Bundan sonraki süreçte de böyle olacak.

KULÜBÜN HAKKINDA NELER SÖYLERSİN

Sivas Belediyespor, Sivas’ın en önemli kulüplerinden biri, bu kulüpte yer almaktan dolayı çok mutluyum. Kulüp başkanımızdan bizimle ilgilenen yönetim kurulu üyesine kadar herkesten çok memnunum. Kulübümüz bize her türlü imkânı sunuyor. Bizlere verilen katkılardan dolayı herkese teşekkür ediyorum.

SPOR TESİSLERİ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN

Sivas’ta çok iyi spor salonları var. Son yapılan iki salon gerçekten süper. Maçlarımızı daha önceleri üniversitede yer alan tesislerde oynuyorduk. Şuan fuar alanı spor parkı içinde yer alan 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu ve Mecnun Otyakmaz Spor Salonlarımızda maçlarımızı oynuyoruz. Antrenmanlarımızı rahatlıkla bu iki solanda yapıyoruz.