HABER MERKEZİ

Süper ligde 2019-2020 sezonunu 60 puanla 4’ncü sırada bitiren Trabzonspor’un Avrupa kupalarından men cezası almasının ardından Türkiye’ye Avrupa Ligi grup müsabakalarında temsil etme hakkı elde eden Sivasspor, yeni sezon hazırlıklarına 14 Ağustos’ta Bolu’da başlayacak. Bolu, Gerede’de yeni sezon hazırlıklarına başlayacak kırmızı-beyazlı ekipte kampın programı Avrupa ve lig maçları takvimine göre değişiklik gösterebilecek. Geride kalan sezonda aynı yerde kamp yapan kırmızı-beyazlı ekibin Bolu, Gerede kampına kadar iç ve dış transferde önemli adımlar atması bekleniyor. Süper ligde 2020-2021 sezonunun 11 Eylül tarihinde başlayacak olmasıyla birlikte tüm kulüplerde yeni sezon planlamaları erken başlayacak.

TARAFTAR MENNUN

Süper lig ekiplerinden Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay ile bir yıllık anlaşma yapılması taraftarları memnun etti. Kırmızı-beyazlı ekiple başarılı bir sezon geçiren Rıza Çalımbay, yeni sezonda Sivasspor’da teknik adam olarak yoluna devam edecek.

5-6 FUTBOLCU ALINACAK

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezon öncesinde Felix’ kadrolarına dahil ettiklerini belirterek birkaç transfer daha yapacaklarını söyledi. İskelet bir kadrolarının olduğunu ve ayaklarını yorganlarına göre uzatacaklarını dile getiren deneyimli teknik adam, transfer görüşmelerinin belirlenen programlar dahilinde devam ettiğini söyledi. Yeni sezonda 3 kulvarda yer alacaklarını vurgulayan Çalımbay, kulüp bütçelerinin büyük takımlar kadar büyük olmadığını ancak gelecek sezon Lig, Avrupa Kupası ve Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edeceklerini belirterek, “Bunun için ekibimize yapılacak transferler kaliteli isimlerden olacak” dedi.

KONE İLE 1 YIL DAHA

Sivasspor’da sözleşmeleri sona eren futbolcular arasında yer alan ve 33 maçta 7 kez gol atıp 4 kez de asist yapma başarısı gösteren forvet oyuncusu Kone ile kaleci Ali Şaşal Vural ile yeniden anlaşma sağlandı. Kırmızı-beyazlı ekipte sözleşmeleri sona eren Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş ve kiralık olarak Sivasspor’da oynayan Fatih Aksoy takımdan ayrılırken ayrılan oyuncuların yerine bütçeyi sarsmayacak ancak kaliteli oyuncular alınması hedefleniyor. Bu kapsamda Almanya Bundesliga 2’de top koşturan ve attığı 19 golle dikkatleri üzerine çeken ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’inde takibinde olan Serdar Dursun’un kırmızı-beyazlı ekiple temasta olduğu söylentiler arasında yer alıyor.

STADYUM İNCELENDİ

Gelecek sezon Sivasspor'un Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek olmasının yanı sıra A Milli Takımının, 3 Eylül'de de Macaristan ile yapacağı maça ev sahipliği yapacak olması nedeniyle Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda incelemelerde bulunan UEFA yetkilileri, detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Milli maç başta olmak üzere UEFA Avrupa ligindeki maçlara ev sahipliği yapacak olan Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu'nu inceleyen UEFA yetkilileri, raporunu 15 gün içerisinde TFF aracılığıyla bildirecek.

GENEL KURUL 15 AĞUSTOS’TA

Sivasspor’da olağan genel kurul 15 Ağustos tarihinde yapılacak. 15 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00’da Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılacak olan olağan genel kurulda çoğunluk sağlanamaz ise olağan genel kurulu bir hafta sonra aynı saate ve aynı solanda yeniden yapılacak. Olağan genel kurulda mevcut Başkan Mecnun Otyakmaz’ın yeniden başkanlık için aday olması bekleniyor.