SİVAS (AA) - Sivasspor, bu yıl 18. kez düzenlenecek Cumhuriyet Kupası turnuvasında evinde Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

Sivasspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyetin kuruluşunun 75. yıl dönümü dolayısıyla ilk kez 1998 yılında düzenlenen ve 3 Eylül Cumartesi günü 18'incisi gerçekleştirilecek Cumhuriyet Kupası'nda, Sivasspor ile Kasımpaşa takımları karşılaşacak.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 17.30'da başlayacak.

Geride kalan turnuvalarda Cumhuriyet Kupası 11 kez 4 takım arasında eleme usulü, 6 kez ise tek maç sistemine göre oynandı. Bugüne dek kupayı 7 kez müzesine götüren Sivasspor, kupayı en fazla kazanan takım oldu. Kasımpaşa ise 2007 yılında kupanın sahibi olmayı başarmıştı.

Cumhuriyet Kupası ilk kez 2012-2013 sezonunda ülke dışında oynanmış, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un daveti üzerine Çeçenistan'ın Terek Grozni takımı ile Sivasspor, Ahmad Arena Stadı'nda karşı karşıya gelmişti. Terek Grozni karşılaşmayı 4-2 kazanarak, Cumhuriyet Kupası'nı müzesine götüren ilk yabancı takım olma unvanına sahip olmuştu.

Geçen yıl 17. Cumhuriyet Kupası'nda Kosova Birinci Futbol Ligi takımlarından Piriştina ile Sivas'ta karşılaşan kırmızı-beyazlı ekip, rakibini 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu.

Cumhuriyet Kupası 2009 yılında Sivasspor'un Avrupa kupalarındaki yoğun maç programı nedeniyle düzenlenmemişti.