Murat Polat 

Süper ligin 24. haftasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak Sivassporda bu maçla ilgili hazırlıklar yapılan antrenmanlarla sürüyor. Ligde telafisi olamayan maçlara çıkacaklarını söyleyen Teknik Direktör Rıza Çalımbay  " Alanyaspor ile çok kritik bir maç oynadık. Takımım müsabakanın başından sonuna kadar inanılmaz şekilde mücadele etti. Zaman zaman çok da iyi oynadık. Mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı ve kazandık. Ligde 11 tane maçımız var.  Bu maçların hepsi zor. Sadece bizim değil, bütün takımların hem yukarı olsun, hem aşağı olsun zor maçları var. Biz bunun farkındayız, bundan sonraki müsabakaların nasıl geçeceğinin farkındayız." ifadelerini kullandı.

SAKATLARIN İYİLEŞMESİ TEKNİK HEYETİ MUTLU ETTİ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sakat oyuncuların takıma yavaş yavaş katıldığını söyledi. Alanya maçında Emre Kılınç ve Kone’den belli süre yararlandıklarını belirten Çalımbay, "Geçen maç hem Kone'nin hem de Emre'nin bizimle olması büyük avantaj oldu. Çünkü haftalardır sıkıntı yaşadık. Yavaş yavaş arkadaşlarımız düzeliyor. Galatasaray maçında tam kadro antrenmanlarımızı yapacağız. Her şey artık istediğimiz gibi gidiyor. Bizim için tek önemli olan şey Ankaragücü maçı. Ankaragücü maçı iki takım içinde kritik. Final gibi bir maç oynayacağız ve telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Onun için her şeyin farkındayız. Nasıl mücadele ediyorsak, kazanmak için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız." dedi.

ŞAMPİYONLUKTA HERKESİN İDDİASI VAR

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde şampiyonluk yarışının son haftalara kadar süreceğini belirterek üst sıralarda yer alan her takımın şampiyonluk iddiasının bulunduğunu dile getirdi. Çalımbay, " Şampiyonluk için çok ekibin iddiası var. Onun için neyin ne olacağı belli değil. Kimin nerede puan kaybedeceği belli değil. Herkesin zor maçları var. Herkes birbiriyle oynayacak. Ligin bitmesine 3-4 hafta kala belki belli olabilir hem aşağısı, hem de yukarısının durumu. O zamana kadar çok kritik maçlar oynanacak. Puanlar birbirine çok yakın. Şimdiden bence bir şey konuşmak doğru değil. Onun için herkesin iddiası var." diye konuştu.

FİKSTÜR AVANTAJINA İNANMAM

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, fikstür avantajına inanmadığını söyledi. Ligde her takımın artık müsabakalara tek tek baktığını söyleyen Çalımbay, "Önemli olan maç maç bakıp ona göre hareket etmek gerekiyor. Bizim kendi düşüncemiz maç maç bakmak. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Bir daha o maçın telafisi olmayacak. Biz her maça final havasında bakıyoruz." dedi.

UĞUR ve ZİYA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Sivasspor’da, Trabzonsporla oynanan lig müsabakasında sakatlanan ve rahatsızlanan Uğur Çiftçi ve Ziya Erdal antrenmanlara çıkmaya başladı. Ziya Erdal takımla birlikte antrenman yaparken, sakatlığından dolayı Uğur Çiftçi ise sağlık ekibi kontrolünde antrenman yapıyor. Ankaragücü maçında Ziya Erdal’ın kadroda olacağı, Uğur Çiftçi konusunda ise sağlık ekibinin vereceği rapor doğrultusunda teknik heyetin çalışma yapacağı öğrenildi.

MORALLER YERİNDE

Süper ligin 24’üncü haftasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak Sivasspor’da moraller yerinde. Ligin 23’üncü haftasında sahasında Alanyaspor’u 1-0 mağlup eden kırmızı-beyazlı ekipte Ankaragücü hazırlıkları yapılan neşeli çalışmalarla devam ediyor. Bugün yapacağı antrenmanla Ankaragücü hazırlıklarını sürdürecek kırmızı-beyazlı ekipte antrenman temposunun yüksek olması bekleniyor. Ligin 24’üncü haftasında Ankaragücü-Sivasspor müsabakası 1 Mart Pazar günü saat 16’da Eryaman Stadyumu’nda başlayacak.