A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın üçüncü ve son maçında İsviçre'ye 3-1 yenilerek turnuvaya grup sonuncusu olarak veda etti. Oynadığı üç maçı da kaybeden ay-yıldızlı ekip, grubunu son sırada tamamladı. Puan alamayan Türkiye, üç maçta kalesinde 8 gol gördü. Milli takım üç maçta yalnızca 1 gol atabildi.

İtalya'ya 3-0, Galler'e 2-0 kaybeden ay-yıldızlı ekip, İsviçre'ye de 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı ve turnuvaya eksi 7 averajla veda etti.

A MİLLİ TAKIMIN EN KÖTÜ TURNUVASI

Ay-yıldızlı ekip, tarihindeki en kötü turnuvasını EURO 2020'de geçirdi. EURO 96'da puan alamayan ve gol atamayan Türkiye, Hırvatistan ve Portekiz'e 1-0, Danimarka'ya da 3-0 mağlup olarak turnuvayı -5 gol averajıyla tamamlamıştı. Milli takım, EURO 2020'yi ise -7 gol averajıyla kapattı.

A Milli Takımın EURO 2020'deki tek golünü İrfan Can Kahveci attı. İlk iki maçta da pozisyona girmeye zorlanan ve gol atamayan ay-yıldızlı ekibin, turnuvadaki tek golünü İrfan Can Kahveci, İsviçre karşılaşmasının 62. dakikasında attı.

GÜNEŞ: ÜZGÜNÜZ, BU GRUPTAN ÇIKMAYI HEDEFLİYORDUK

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü maçında İsviçre'ye 3-1 yenilen A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, turnuvaya erken veda ettikleri için çok üzgün olduklarını söyledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Üzgünüz. Bu gruptan çıkmayı hedefliyorduk, çıkacak gücümüzün olduğunu düşünerek buraya gelmiştik. Güzel futbol oynamak, gruptan çıkmak hedefimizdi. Önümüzdeki güzel bir hikaye yazma imkanı vardı. Maalesef düşündüğümüzün tam tersi oldu. Futbolseverlere verdiğimiz beklentilerin altında kaldık. Yetenek, karakter önemli ama güçlü de olmak önemli. İlk maçtaki kayıp sonrası oldukça büyük bir travma geçirdik, bugün daha iyiydik oyuna baktığımızda. Her şeye rağmen toparlanma oldu ve gol pozisyonları da ürettik. Rakip ilk geldiğinde golü attı. Hücuma gittiğimizde ikinci golü yedik. İlk yarı denk sayılabilir. Maçın tamamına baktığımızda, maçı kaybeden takım olarak bizim düşündüğümüz, oynadığımız oyunun anlayış olarak geride olduğu bölümleri de gördük. Bunlar sonucu etkiliyor. İsviçre topa sahip olan bir takım, onların da yetenekli oyuncuları var. Golleri bulabilseydik kazanabileceğimiz bir maçtı" ifadelerini kullandı. (AA)