Atletizmin efsaneleri Sivas’ta unutulmadı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Sivas’ta düzenlenen IAAF Çocuk Atletizmi Antrenörü Eğitim Seminerinin ikinci gününde atletizme yön verenlere teşekkür plaketi verildi.

Seminerin ikinci gününde Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu’nun madde bağımlığı ve çocuklar eğitimi, Prof. Dr. Perican Bayar’ın Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım konulu seminerinin ardından Türk Basınının efsane isimlerinden Haldun Domaç sporda Fair Play’in önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Domaç konuşmasına Sivas’la ilgili övgü dolu sözlerle başladı. Sivas’ın yiğitler şehri olduğunu belirten Domaç “Gerçekten Sivas bizim için önemli bir il. 3 hafta önce yine buradaydık Cumhuriyet Üniversitesi’nde bir seminer verdik. Sivas sadece bizim için değil Anadolu medeniyeti için çok önemli bir yer yani Türkiye için demiyorum Anadolu medeniyeti için çok önemli bir yer. Darüşşifası ile Gökmedrese’si ile Çifte Minareli Medresesi ile Osmanlı Selçuklu eserlerinin yan yana olması ile Eğri Köprüsü ile ki Dünya Kültür Mirasına geçmiş Divriği Ulu Camisi ile gerçekten de gezilmesi gereken ve özellikle ziyaret edilmesi gereken bir turizm merkezi gibi düşüneceğimiz yerlerden bir tanesi. Yine sizin çok özel bir yeriniz var belki bir çok yerde böyle bir unvan verilmiyor bu kentin genel olarak kendine söyledi ad Yiğido yani yiğitlerin bir şehri burası o anlamda da çok özel bir şehir olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Daha sonra sporda Fair-Play’den bahseden Domaç sunumunun ardından Türkiye’de atletizme yön veren isimlere plaket ve ödülleri verildi.