Murat Polat 

Cimnastik sporunu iki yıldır yapan Afra Kılınç doktor almak istiyor. Spor yapmayı çok sevdiğini ve her antrenmanın kendisinin gelişimine artılar kattığını söyleyen Afra, spor yapması konusunda kendisine destek veren ailesine teşekkür etti. Geleceğin yıldız isimlerinden Afra ve ailesiyle yapılan röportajdan satır başları şunlar;

AFRA KILINÇ KİMDİR?

15.01. 2010 Sivas doğumluyum. Şehit Cüneyt Erkan Ortaokulu’nda öğretim hayatımı sürdürüyor. 2 yıldır cimnastik yapıyorum. Spor yapmayı çok seviyorum. Eğitim ile sporu birlikte başarılı şekilde götürmekteyim. 

AİLENİN SPORA BAKIŞ AÇISI NASIL?

Ailem benim sporun içinde kalmamı spor ile büyümemi istiyor ve bu konuda bana tam destek veriyor. Ailemin bana eğitim ve spor başta olmak üzere tüm alanlarda destek veriyor.  Ailemin sporu sevmesi desteklemesi ve takip etmesi benim yaptığım branşta başarılı olmama artılar katıyor. Aileme bana her konuda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

ANTRENÖRÜN HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİN NELER?

Kendimi antrenör konusunda şansı sayıyorum. Çünkü çok iyi bir antrenörle çalışma imkanım var. Benim için Sabahat Kahya, müthiş bir insan ve antrenör, onun bana ve arkadaşlarıma gösterdiği ilgi ve sevgi harika, antrenmanlarda yapılacak hareketleri bizlere anlatma, gösterme şekilleri mükemmel. Sabahat Kahya ile çalışmak benim için büyük bir şans.

SPORDAKİ HEDEFLERİN NELER?

Her sporcuda olduğu gibi bende milli takımlarda yer almak istiyorum. Milli takımda yer alıp, uluslararası yarışmalarda başarılı olmayı İstiklal Marşımızı herkese dinletmek istiyorum. Bu hedefe ulaşmak için çok ama çok çalışmamın gerektiğini biliyorum.

EĞİTİMDEKİ HEDEFLERİN NELER?

Spor yapmayı çok seviyorum. Ancak spor yaparken, eğitimi aksatmamanın gerektiğini biliyorum. Eğitim benim için birinci öncelik. Hedefim iyi bir eğitimin ardından doktor almak. Doktor olarak insanlara faydalı olmayı istiyorum.

SPORDA ELDE ETTİĞİN BAŞARILAR NELER?

Sporda geride kalan sezon yapılan okullararası müsabakalarda altın madalyalar kazandım. İl birinciliklerinde elde ettiğin başarılar ve deneyimler benim gelişimime artılar kattı.  Yarışmalarda kazanılan tecrübeler bambaşka bunu ben okullararası yarışmalarda gördüm. İlerleyen yıllarda okullar, kulüpler ve ferdi yarışmalarda üst düzey başarılar elde etmek istiyorum.

İLDEKİ SPOR TESİSLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

Şuan çalışma yaptığımız tesis bana yeterli geliyor. Ancak bu tesisin iki üç yıl sonra bana ve arkadaşlarıma yeterli geleceğini tahmin etmiyorum. Cimnastik’te ilde yükselen bir çizgi var. Benim ve sporcu arkadaşlarımın zamanla cimnastik salonunda antrenman yapma ihtiyaçları ortaya çıkacak. Zamanla güzel bir antrenman salonuna sahip olunacağını düşünmekteyim.

PANDEMİ SÜRECİ SİZE NASIL ETKİLEDİ?

Pandemi süreci herkesi etkiledi. Ancak bizler yapılan eğitimlerle spordan uzak kalmadık. Sabahat Kahya hocam, online üzerinden bizlere çalışmalar attı. Bizlerde bu çalışmaları evlerimizde yaparak antrenörümüze geri dönüşümler yaptık. 1 Haziran tarihinden sonra ise çalışmalara yeniden salonlarda başladık. Şuan gruplar halinde tekli ve ikili şekilde antrenman salonumuzda antrenman yapıyoruz.  Pandemi süreci öncesinde yakaladığımız form durumundan şuan daha iyi konumlara geldik.

SPORUN GELİŞMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Sporun gelişmesi için herkesin üzerine düşen görevleri yapması gerekiyor. Spor insanı zinde tutuyor. Sağlam gelecek için gençlerin sağlıklı olması gerekiyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunuyor. Dijital ortamdan uzaklaşmak için sporun öneminin bilinmesi ve spor ve sporcular desteklenmeli.  Okul, Aile, Kulüp ve Antrenör dörtgeninin iyi kurulması, çocukların doğru antrenörlerle doğru antrenmanlar yaparak sporun içinde kalması ve tesisleşme bakımından yatırımların doğru şekilde yapılması sporun gelişimine artılar katacak.