Murat Polat 

Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemine sportif etkinliklerde elde ettiği başarılarla damga vurdu. Okul Müdürü Şemsettin Sungur ile okul aile birliğinin destekleri, çalışkan beden eğitimi öğretmeni Handan Tepe’nin planlı ve programlı çalışmalarıyla müsabaka ve yarışlarda yerler olan okul, 2019-2020 yılını sportif başarılarda elde ettiği birçok madalya ve kupalarla kapattı.  Okulun eğitim ve öğretimde yakalamış olduğu yüksek ivmeye bu öğretim döneminde sportif başarıları da eklemesi okulun hem eğitimde hemde sporda şehrin en başarılı temsilcileri arasındaki yerini çok daha iyi konumlara taşıdı.

OKUL MÜDÜRÜ SUNGUR BÜYÜK ŞANS

2019-2020 öğretim ve eğitim yılı başında Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulunda müdür olarak görev yapmaya başlayan Şemsettin Sungur, diğer okullarda görev yaptığı dönemlerde spora verdiği destek ve katkıları yeni okulunda devam ettirdi. Okul beden eğitimi öğretmeni Handan Tepe ve okulundaki tüm öğrencilere spor konusunda tam destek veren Şemsettin Sungur, elde edilen başarılara önemli katkılar yaptı. Beden eğitimi öğretmeni ve sporcularını her yarışmada takip eden onlarla aynı havayı teneffüs eden Sungur, ortaya koyduğu örnek müdür profiliyle dikkat çekti. Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Şemsettin Sungur’un, sporsever bir müdür oluşu bu yıl okulunun sporda büyük başarılara imzalar atmasının gizli anahtarı oldu.

ÖĞRETMEN TEPE BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Handan Tepe, bu öğretim dönemindeki başarılarıyla dikkat çekti.  Her yıl birçok dalda yapılan etkinliklere okul ekipleriyle katılımlarıyla dikkat çeken Tepe, bu öğretim döneminde ise sporda büyük başarılara imzalar attı. Sporcularıyla müsabakalarda kurduğu diyaloglarla beğeni toplayan Tepe’nin, öğrencileriyle birlikte yakaladığı başarılar yıla damga vurdu. Başarılı öğretmen,  okul müdürü, idarecileri başta olmak üzere velilere kendisine ve sporcularına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

OKUL AİLE BİRLİĞİ TAM DESTEK VERİYOR

Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, okul aile birliği sportif, kültürel ve sosyal anlamda yapılan projelere verdikleri desteklerle dikkat çekiyor. Okulun bu öğretim döneminde yakalamış olduğu büyük başarılara okul aile birliğinin katkısı tartışılmaz bir gerçek. Öte yandan Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu’nun katıldığı spor etkinliklerine sporcu velileri büyük ilgi gösterdi.

ORYANTRİNGTE 4 KUPA

Okullararası küçükler ve yıldızlar oryantiring il birinciliğini Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu ferdilerde birçok madalya takım sıralamasında ise 4 kupa kazanarak tamamladı. Paşa Fabrikasında yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyaları yapılan törenle takdim edildi. Yarışmaları okul müdürü Şemsettin Sungur ile öğrenci velileri takip etti. Okul yarışmaları Küçük kızlarda şampiyon, küçük erkeklerde ikinci, yıldız kız ve erkeklerde takım halinde şampiyon olarak tamamladı.

SPOR TIRMANIŞINDA İKİ KUPA

Sivas’ta son yıllarda büyük gelişim gösteren spor dalları arasında yer alan Spor Tırmanışı il birinciliğini Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu iki kupa kazanarak tamamladı.  Cumhuriyet Üniversitesi, 15 Temmuz Spor Salonu’nda yer alan spor tırmanışı tesislerinde yapılan il birinciliğini okul, küçük kızlarda il 3’ncüsü, küçük erkeklerde ilk 2’ncisi olarak bitirdi.

BASKETBOLDA BAŞARI DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu’nda basketbol branşındaki başarılar devam ediyor. 4 Eylül Spor Salonu’nda yapılan il birinciliğine yıldızlar kategorisinde katılım gösteren okul, il birinciliğini kızlarda 2’nci, erkeklerde 3’ncü tamamlayarak önemli bir başarıya daha imza attı.

PEDALLAR BAŞARI İÇİN DÖNDÜ

Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu’nda pedallar madalya ve kupalar için döndü. Fuar alanı bisiklet parkurunda yapılan okullararası küçükler ve yıldızlar bisiklet il birinciliklerine iştirak eden Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu yarışmaları takım halinde 3 kupa kazanarak noktaladı. Okul küçük ve yıldız kızlarda il şampiyonu, küçük erkeklerde il 3’ncüsü oldu.

JUDO DA BREYSEL BAŞARILAR YAKALANDI

Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu uzakdoğu sporlarında elde ettiği başarılarla beğeni topluyor. Okullararası küçükler ve yıldızlar judo il birinciliklerinde sporcular üç madalya kazandı. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonunda yapılan il birinciliğinde Yusuf Kulaksız, Ali Taha Bozoğlu şampiyon, Abdulhamit Özkan ise il 3’ncüsü oldu. Öte yandan okul kayak ve akıl oyunları il birinciliklerini ferdi başarılar elde ederek tamamladı.

BOCCE VE DARTTA İKİ KUPA

Türkiye’de son yıllarda büyük gelişim gösterin Bocce ve Dart il birinciliklerine yıldızlar kategorisinde katılım gösteren Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu il birinciliklerini 3’ncü olarak tamamladı. Yıldız erkekler Bocce’yi 3’ncü olarak tamamlayan okul, aynı başarıyı Dart il birinciliğini 3’ncü tamamlayarak tekrarladı.

YÜZMEDE MADALYA VE KUPA YAĞMURU

Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu ve Ortaokulu, okullarrası küçükler ve yıldızlar yüzme il birinciliklerinde elde ettiği başarılarla büyük alkış aldı. Cumhuriyet Üniversitesi Yüzme Havuzunda yapılan il birinciliklerine küçükler ve yıldızlar kategorisinde katılım gösterilen okul gerek ferdi gerekse takım olarak elde edilen başarılarla il birinciliklerine damga vurdu. Okulunun gerek ferdi gerekse takım halinde yüzme branşında yakalamış olduğu başarılar okul idaresi, okul öğretmenleri ve okul aile birliği tarafından takdir ediliyor.