Murat Polat 

Kayakta yeni sezon hazırlıkları devam ediyor.  Kuzey disiplinde yapılan yarışlarda Sivas’ı temsil eden sporcular haftanın 3 günü antrenman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörlerinden Kibar Genç nezaretinde çalışmalar yapan sporcuların antrenman tempoları beğeni topluyor. Antrenör Genç, il olarak kayakta hedeflerinin he zaman üst taraflar olduğunu ifade ederek çıtayı her zaman yüksek tutmak zorunda olduklarını söyledi. Antrenör Genç’le yapılan röportajdan terlenenler şunlar;

KİBAR GENÇ KİMDİR

2007 yılında kayakla ilgilenmeye başladım. 2013 yılında elde ettiğim derecelerle Biathlon A milli takım kadrosunda yer aldım. 2011-2015 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük bölümünden 2012-2016 yılları arasında çift anadal yaparak beden eğitimi bölümünden mezun oldum. Antrenörlük bölümü 1’ncisi, okul 3’ncüsü olarak eğitim hayatımı başarılı şekilde tamamladım. 2017-2019 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda yüksek lisans yaptım. 2018 yılında Türkiye Biathlon A milli takımında antrenör olarak görev aldım. 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapmış olduğu alımla iş hayatıma atıldım.

GERİDE KALAN SEZON NASIL GEÇTİ

Kayakta geride kalan sezon başarılı şekilde tamamlandı. Gerek kuzey disiplininde gerekse alt disiplininde il olarak başarılarla dolu bir sezonu geride bıraktık. Ben ve sporcularım kuzey disiplininde yapılan yarışlarda şehrimizi temsil ettik.  Altı aylık bir çalışmanın ardından katıldığımız yarışlarda il olarak başarılı olduk. Rabia Büşra Aydoğdu U13 kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı. Onun yanı sıra Buse Dilara Yaman U18 bayanlar kategorisinde tüm elemelerde yer alarak dikkat çekti. U16 kategorisinde Rumeysa Çınar, Okullararası Türkiye Şampiyonasını madalya kazanarak tamamlayarak bizleri mutlu etti. Kadromuzda yer alan diğer sporcularında ilk 10 içinde yarışmalarda yerler alması bizleri gelecek adına mutlu etti.

YENİ SEZONDAKİ HEDEFLERİNİZ

Yeni sezonla ilgili şuan hazırlıklarımız devam ediyor. Pandemi süreci herkesi olduğu gibi bizleri de etkiledi. 1 Haziran tarihinden bu yana belirlenen programlar dahilinde antrenman yapıyoruz. Sezonun nasıl şekilleneceği konusunda bir fikrim yok. Federasyonun açıklayacağı programa göre yol haritamızı çizeceğiz. Ancak kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yarışların başlayacağını tahmin etmekteyim.

HAFTANIN KAÇ GÜNÜ ANTRENMAN YAPIYORSUNUZ

Sporcularımızla haftanın 3 günü antrenman yapıyoruz. Pandemi nedeniyle belirlenen sağlık kurallarına uyarak çalışmalarımız devam ediyor. Fuar alanı spor parkı ve Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içinde antrenman yapıyoruz. Sporcularımın antrenman performanslarından memnunum. Ancak federasyonun açıklayacağı yarışma takvimine göre antrenman programlarımızda artış olacak.

SPOR TESİSLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Sivas, spor tesisleri bakımından birçok ilden çok daha iyi konumda, Sivaslıların bu konuda şanslı olduklarını düşünmekteyim. Spor kompleksinde yer alan tesislerde birçok branş rahatlıkla çalışmalar yapabiliyor. Antrenörler olarak bizler ve sporcularımız spor tesisi konusunda çok şanslıyız. Kayak branşında ise Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezinin olması bizler için büyük bir şans.

VELİLERİN SPORA BAKIŞ ACISI

Sporcu velilerimize spora kattıkları değerlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Onların katkıları sayesinde bugün iyi şekilde antrenman yapabiliyoruz. Onların bizleri desteklemesi, takip etmeleri bizlere ayrı bir motive ve güç katıyor. Velilerimiz çocuklarının spor ile eğitimi yanyana götürmelerini istiyor. Bizlerde aynı düşünce içinde çalışmalar yapıyoruz. Sporcularımızın hem eğitimde hemde sporda başarılı görmeyi çok arzu ediyoruz.

İL TEMSİLCİLİĞİYLE DİYALOGLARINIZ

İl temsilcimizin kayak camiasının içinden olması bizler için büyük bir avantaj. Kurumda çalışmaya başladığım ilk günden bu güne kadar il temsilcimiz İrfan Erzurum ile iyi şekilde çalışmalar yapıyoruz.  İl temsilcimiz bizlere her konuda tam destek veriyor. Kendisine kayak sporuna verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜGÜYLE İLİŞKİLER

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Tunç, spora, sporcuya ve antrenörlerine değer veren bir isim. Kayak branşına bakış açısı bizleri mutlu ediyor. Bana ve sporcularıma bu güne kadar hep destek oldu. Bundan sonraki süreçte de destek olacağını düşünmekteyim.

YENİ SEZONDAKİ HEDEFLERİNİZ

Geride kalan sezon okullararası, ferdi ve kulüplerarası yarışmalarda iyi bir çizgi yakalamıştık. Ancak bu sezonun yarış takvimi belli olmadı. Buna rağmen bizler haftaya yarış varmış gibi antrenman yapmaya devam ediyoruz. Hedeflerimiz geride kalan sezondan daha başarılı olmak. Geride kalan sezon yakalanan başarılar sporcularıma olumlu katkılar yaptı. Bu sezon yapılacak yarışlarda sporcularımın daha iyi yarışlar geçeceklerini düşünmekteyim.  İl olarak kayakta hedefimiz milli takımlara sporcular vermek.