Murat Polat

Cimnastikte çalışmalar belirlenen programlar dâhilinde yapılan antrenmanlarla sürüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörü Sabahat Kahya, yönetiminde hafta içi her gün yapılan antrenmanlarda sporcuların gelişimleri takip ediliyor. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan antrenmanlarda ortaya çıkan tempolar antrenör Kahya’yı mutlu ediyor.

PERFORMANS SPORCULARI AYRI

Cimnastikte performans sporcuları farklı programlarda çalışmalar yapmaya devam ediyor. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda antrenör Sabahat Kahya yönetiminde çalışmalarına devam eden performans sporcularının gelişimleri takip ediliyor. Pandemi sürecinin performans sporcularını etkilediğini dile getiren Antrenör Sabahat Kahya, oluşan etkinin giderilmesi adına antrenmanlar yaptıklarını söyledi. Öte yandan performans sporcularının yeni sezonla birlikte Sivas’ı yapılacak yarışmalarda temsil etmeleri bekleniyor.

İL SPOR MERKEZLERİ FARKLI

İl Spor Merkezleri kapsamında yapılan çalışmalarda yer alan sporcuların cimnastiğe olan merakları dikkat çekiyor. Belirlenen programlar dâhilinde 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan çalışmalara ilginin yoğunluğu beğeni topluyor.  Cimnastik temel eğitim çalışmalarının ağırlıklı olarak yer aldığı antrenmanlarda sporcuların istenen hareketleri yapma adına ortaya koydukları gayretler takdir topluyor.

ERKEK VE KIZLAR AYRI

İl Spor Merkezleri kapsamında yapılan Cimnastik antrenmanlarında erkek ve kız sporcular ayrı programlarda çalışma yapıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan iki antrenör eşliğinde antrenman yapan çocukların bu sayede gelişimlerinin daha iyi şekilde takip edildiği ifade ediliyor.

VELİLER TAKİP EDİYOR

Cimnastikte performans ve il spor merkezlerinde yapılan çalışmaları sporcu velileri takip ediyor. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan antrenmanlara çocuklarını kendileri getiren velilerin yapılan çalışmaları takip etmeleri antrenörleri mutlu ediyor. Sporcu velilerinin spora ve çocuklarına karşı ortaya koydukları duyarlılık beğeni topluyor.

KÜÇÜK YAŞ ÖNEMLİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sabahat Kahya, küçük yaşta spora başlamanın önemli olduğunu söyledi. Tüm branşlarda olduğu gibi cimnastiğe erken yaşta başlamanın sporcunun gelişimi adına önemli bir etken olduğunu belirten Kahya, “ 5 yaş bizim için önemli. Ancak 5 yaş ile birlikte sporcunun esneklik yetenekleri önemli. Cimnastikte gelişim ve başarı uzun soluklu bir çalışma istiyor. Başarı bizim branşta bir iki yılla yakalanmıyor. Uzun bir çalışmanın ardından başarılar yakalanıyor.” dedi.

İL BİRİNCİLİKLERİ YAPILACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sabahat Kahya, yeni süreçle birlikte il birincilikleri yapmayı planladıklarını söyledi. Pandemi süreci başlamadan önce okullararası il birinciliğine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını bir kez daha hatırlatan Kahya, “ Yeni süreçte okullar ve kulüplerarası yarışmalar yapmayı planlıyoruz.   Normalleşmeyle birlikte bizlerde sporcularımızın yarışmalardaki performanslarını merak ediyoruz.” diye konuştu.